Élet-Stílus

Több mint egymillió dollár értékben loptak autókat tíz év körüli gyerekek

A rendőrök hiába tudják kik ők, nem tudták őket őrizetbe venni.

Egy 19 gyerekből álló csoport 46 autót lopott 12 különböző autókereskedésből az amerikai Észak-Karolina államban található Winston-Salem városban, és annak környékén – közölte a CNN a helyi rendőrségre hivatkozva. Az első autólopást március 17-én hajtották végre, és a 18 betörés közben ellopott járművek összértéke meghaladta az 1,1 millió dollárt, ami átszámítva nagyjából 350 millió forintnak felel meg.

Winston-Salem város rendőrség közölte, hogy 19 fiatalkorút azonosítottak, akik részt vettek az autólopásokban: a legfiatalabb kilenc, a legidősebb 16 éves volt. Azonban hiába tudják, kik követték el a bűncselekményeket, nem tudták őket őrizetbe venni, vagy letartóztatni, mert a fiatalkorúakkal foglalkozó helyi hatóság elutasított az erre vonatkozó kérvényüket. Azt nem közölték, hogy mivel indokolták a döntést.

A hatóságok közlése szerint hat kivételével az összes ellopott autót vissza tudták szerezni. A rendőrség emellett letartóztatott egy 19 éves fiatalt, akinek a gyanú szerint köze lehetett a lopásokhoz. Mekeal Binnst lopott autó birtoklása, rendőri intézkedéssel szembeni ellenállás, és a próbaidő feltételeinek megsértése vádjával tartóztatták le.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik