Élet-Stílus

Régi meztelen képek tették pokollá a TikTok-sztár életét

Megan Guthrie-ról még 17 éves korában készült az a néhány fotó, ami most elkezdett terjedni.

Megan Guthrie egy Miamiban élő 18 éves lány. Mondhatni, TikTok-sztár, hiszen a tinédzserek kedvenc közösségi oldalán már 1,8 millióan követik. Imádja csinálni a videókat, karrierjét is erre alapozná.

Ezek után azt gondolná az ember, hogy teljes a floridai tini boldogsága – csakhogy április elején történt valami. Az interneten terjedni kezdtek azok a meztelen fotók, amiket egy évvel korábban készített magáról.

A fotók elárasztották a legolvasottabb, legnézettebb felületeket: a Redditen külön fórum indult erről, a Pornhubon az egyik legkeresettebb kulcsszó lett a lány TikTok-neve (megnutt02).

Ez azonban még mindig nem a legborzasztóbb hozadéka volt az ügynek – az csak ezután következett: ismeretlen emberek kezdték őt zaklatni az interneten, sokan az ő arcképét használták saját profilfotó gyanánt, de a képei feltűntek videókban is. Kiposztolták a fotóit a közösségi oldalakra, és ráadásul bejelölték rajta, tehát állandóan kapta az értesítéseket, hogy megjelent egy-egy újabb képe.

A zaklató kommentelők ráadásul állandóan a fejére olvasták, hogy ő tehet róla, hogy eszkalálódtak az események, hiszen az ő hibája, hogy hagyta magát lefotózni. A Guthrie-t védő netezők szerint ez olyan, mint amikor az áldozatot hibáztatják egy nemi erőszak után (ráadásul a képek elkészültekor a lány még nem is volt nagykorú).

A TikTok megpróbált fellépni a visszaélések ellen, töröltek is jó néhány profilt, de a képek szivárogtatása a mai napig előfordul. Guthrie a BuzzFeed Newsnak elmondta: mire a jelentett tiltott tartalmakat posztoló profilokat törlik, eltelik 24 óra, ennyi idő alatt a zaklatói fejenként két újabb profilt létrehoznak.

Az ügy annyira kezd eldurvulni, hogy sokan attól tartanak, Megan Guthrie esete is hasonlóan végződhet, mint a félmeztelen fotó miatt zaklatott Amanda Toddé, aki nem bírta tovább a megaláztatást, és 15 évesen öngyilkosságot követett el.

Guthrie újabb videóiban már feltűnik témaként az őt ért zaklatás; a közeljövőben pedig azt tervezi, hogy a YouTube-on indít egy csatornát, ahol saját megpróbáltatásairól beszél majd – hogy másokkal ugyanez ne történhessen meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik