Nagyvilág

Leleplezték a halálra szekált 15 éves lány főkínzóját

Amanda-Todd(210x140)(1).jpg (amanda todd, kanada, )
Amanda-Todd(210x140)(1).jpg (amanda todd, kanada, )

A harmincéves kanadai férfi nevét, lakcímét és Facebook-oldalát a hírhedt hackersereg, az Anonymous hozta nyilvánosságra.

A nemzetközi hackerek a Pastebin nevű oldalon tették elérhetővé annak a férfinak a nevét, aki a csoport szerint leginkább felelős a folyamatos szekálások miatt 15 évesen öngyilkos lett Amanda Todd haláláért. A vádakozások szerint a 30 éves férfi volt az, aki egy internetes videóbeszélgetés alatt rávette az akkor még általános iskolába járó lányt arra, hogy mutassa meg melleit. A félmeztelen lányról készült fényképet pedig egy évvel később kezdte el terjeszteni a lány barátai és ismerősei között, amivel elindult a halálához vezető folyamatos szekálás.

A kanadai CTV News az Anonymous információi alapján meg is találta a kérdéses férfit, aki a hétfőt egy helyi bíróságon töltötte, ahol kiskorú elleni szexuális támadás vádjával folyik per ellene. A pernek nincsen köze Amanda Toddhoz. A férfi a televíziónak elismerte, hogy ismerte a lányt, de szerinte barátok voltak, és a lányról készült meztelen képekért egy New York-i férfi a felelős.

Amanda Todd azután ölte meg magát, hogy szeptember elején egy, a YouTube-ra feltöltött videóban mesélte el, hogyan szekálták, zaklatták és alázták az interneten keresztül, valamint iskolájában. A lányt holttestét előző hét szerda este találták meg a Vancouverhez közeli Port Coquitlam városában lévő otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik