Élet-Stílus

Zaklatták a fiút, amiért szereti a könyveket – aztán jött az óriási fordulat

Egy Twitter-bejegyzés mindent megváltoztatott.

Callum Manning egy 13 éves srác az angliai South Shieldsből. A fiú imád olvasni, de annyira, hogy létrehozott egy Instagram-oldalt, ahol a kedvenc könyveit mutatja meg a nagyvilágnak.

Amikor Callum nemrég új iskolába került, valahogy kitudódott a szenvedélye, és néhány osztálytársa úgy érezte, a könyvek iránti rajongás miatt fog belekötni az „új fiúba”. Létrehoztak egy csoportos chatet, amiben Callumot gyalázták,

majd egy idő után őt is bevették, hogy lássa, milyen ocsmányságokat írnak róla.

A tinédzser meglehetősen kikészült a feléje irányuló gyűlölettől. Ahogy azóta nyilatkozta

Nem gyakran sírok, de most hosszú idő után először megtörtént.

A szomorú esetről nővére, Ellis Landreth írt egy Twitter-posztot:

El sem hiszem, hogy ennyire gonoszak a gyerekek. Az öcsém létrehozott egy Instagram-oldalt, ahol kritikákat ír és könyvekről beszélget; az új iskolában a kölykök megtalálták, és létrehoztak egy csoportos chatet, amiben bizarrnak nevezik emiatt, és gyalázzák őt, majd őt is hozzáadták, hogy láthassa – írta a Twitteren.

Ahogy az ilyenkor néha történni szokott a bejegyzés önálló életre kelt, a megcélzott 20-30 barát helyett százezrekhez jutott el. A bejegyzés szédítő iramban terjedt, és a történet innentől pillanatok alatt fordulatot vett: ezrek írtak a fiúnak, ismert írók és nagy kiadók keresték meg azzal, hogy örömmel ajándékoznának neki könyveket.

Március 1-jén este azt írta a Sun: Callum könyves Instagram-oldalának már 170 ezer rajongója van. Másnap reggelre ez a szám már elérte a 215 ezret.

Callum hihetetlen boldog, hogy ennyien támogatják:

Sosem hittem volna, hogy ilyesmi megtörténhet, olyan váratlanul jött ez, és megmutatta, hogy vannak jó emberek a világon.

 

Iskolatársai saját ruháikkal lepték meg a szegényes öltözete miatt csúfolt tinédzsert
A memphisi fiú egész életében kiközösítés áldozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik