Élet-Stílus koronavírus

Nadrág nem kötelező: ennél tipikusabb már nem is lehetne egy karanténesküvő

Maszkok, saját tollak, videokonferencia.

Mark Van Name egy évvel ezelőtt jegyezte el barátnőjét, Jen O’Learyt. A New York-i pár azt tervezte, hogy egy szép manhattani templomban tartják meg a szertartást, majd egy hatalmas lagzit csapnak Brooklynban kétszáz fős násznép társaságában.

A 28 éves férfi és 27 éves menyasszonya a járvány kirobbanásakor azonban látta, hogy ez nem fog nekik összejönni. Úgy gondolták, elhalasztják a ceremóniát. Áprilisban azonban New Yorkban kihirdették, hogy a helyi párok engedélyt kapnak a táv-házasságkötésre, az anyakönyvvezetők online összeadhatják a párokat.

És ekkor Mark és Jen arra gondoltak, hogy egy esküvőben nem a vacsora, a násznép és a buli a lényeg, hanem az, hogy a két fél szeresse egymást. Ezért úgy döntöttek, kipróbálják az online házasságkötést.

A BuzzFeed News cikkéből kiderül, hogy a helyi anyakönyv-vezető felajánlotta nekik azt a lehetőséget, hogy a szertartás hivatalos részét megtartja a saját háza kertjében, így a fiatalok átsétáltak a 2 és fél kilométerre lakó hivatalnokhoz, és kimondták az igeneket.

Felvették a maszkokat és a kesztyűket, a megfelelő távolságban megálltak az anyakönyvvezető előtt, mindenki a saját tollával írta alá az okmányokat. A hitvesi csókot azért engedélyezték a párnak.

Aztán amikor hazamentek, folytatódott a szertartás a vendégekkel, persze virtuálisan. Mivel a megrendelt állvány nem érkezett meg, egy halom könyvre pakolták fel a laptopot, és bekapcsolták a mostanában oly gyakran szidott Zoomot, amin keresztül nagyjából 100 fő kapcsolódott be a videokonferenciára.

Az egymást eleddig nem ismerő rokonok is a képernyőn keresztül mutatkoztak be egymásnak.

Nem hivatalos, ál-anyakönyvvezetős ceremónia következett, így az e-násznép előtt is kimondhatták az igeneket, majd pedig jöhetett a „lagzi”: a pár kisebb csoportokban beszélgetett tovább a vendégekkel a Zoomon keresztül, és mindenki az ifjú férj és feleség kedvenc koktélját fogyasztotta: mivel nem tudták személyesen átadni az italokat, ezért Mark és Jen előre elküldte a receptet, ami alapján ki-ki otthon el tudta magának készíteni.

A meghívóra azt írták: a nadrág viselése nem kötelező. Hiszen az a videokonferencián keresztül úgysem látszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik