Élet-Stílus koronavírus

Lábbilincsben is kiállt misézni a leállíthatatlan lousianai pap

Már nemcsak a járványügyi intézkedéseket, de saját lakhelyelhagyási tilalmát is semmibe veszi.

A louisianai atya nem áll le: Tony Spell, a Baton Rouge-ban működő, Life Tabernacle Church (Az élet imaháza) nevű felekezet vezetője továbbra is megtartja az istentiszteleteket, annak ellenére, hogy neki nem csak a kijárási korlátozások miatt kellene otthon csücsülnie.

Mint arról korábban írtunk, a pap a járványügyi intézkedések kezdete óta – Istenre hivatkozva – megsérti az amerikai tagállam kormányzójának rendelkezését, miszerint tilosak a tízfősnél népesebb összejövetelek. Volt, hogy több mint 1200 híve előtt beszélve azt mondta: „Elidegeníthetetlen jogaink Istentől, és nem a kormánytól származnak”; és szerinte a feltámadásban hívő, igaz keresztény embereket amúgy sem érdekli a halál.

Az Independent cikkéből kiderül, hogy Tony Spell ezúttal lábbilincset viselve cerebrálta a vasárnapi misét. A louisianai lelkészt április 21-én tartóztatták le, miután egy hívét azzal fenyegette, hogy áthajt rajta egy iskolabusszal.

Az atya óvadék ellenében hazamehetett a börtönből, ám a rá kiszabott lakhely-elhagyási tilalomra fittyet hányva vasárnap megjelent a templomban. Szombaton egy híradó kérdésére még nem árulta el, megtartja-e másnap az istentiszteletet, ám utalt arra, hogy nem fogja abbahagyni tevékenységét, és hogy ez az egész ügy nem róla szól, hanem a vallásszabadságról.

Végül jelen volt a templomban, lábán a bilinccsel. A mise közben híveitől hozzájárulást kért a perköltségekre. Az istentiszteleten „Spell Atyával vagyunk” feliratokat tartó imádkozók előtt a többi között azt mondta:

Az Isten adott nektek immunrendszert, hogy leküzdjétek azt a vírust. Bújj elő a rejtőzködésből, Amerika.

 

Kiemelt kép: YouTube

Nem volt hajlandó lemondani a miséit: meghalt koronavírus-fertőzésben egy amerikai pap
A virginiai püspök azt mondta, Isten hatalmasabb a járványnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik