Élet-Stílus koronavírus

Nem volt hajlandó lemondani a miséit: meghalt koronavírus-fertőzésben egy amerikai pap

A koronavírus-fertőzés okozta betegség komplikációiban meghalt Gerald O. Glenn virginiai püspök – jelentette be vasárnap a lelkész egyháza a Facebookon. Glennt korábban sokan támadták, mert a járványveszély ellenére sem volt hajlandó lemondani a misézésről.

Nem csak lelkésze és püspöke, de egyik alapítója is volt az Új Szabadítás Evangélikus Egyháznak (New Deliverance Evangelical Church) a 66 éves Gerald O. Glenn, aki a múlt hétvégén halt bele a koronavírus-fertőzés okozta súlyos betegségbe – írja a Huffington Post.

Glennt korábban sokan kritizálták, mert a járvány terjedése ellenére sem volt hajlandó betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, és lemondani a misézésről. Bár az állami hatóságok minden nem létszükségletű üzemet bezárattak, ő biztosította híveit, hogy a temploma továbbra is nyitva áll.

Határozottan hiszem, hogy Isten hatalmasabb ennél a rettegett vírusnál. Ezt akár idézhetitek is tőlem

– mondta a püspök március 22-én, az utolsó istentiszteletén a gyülekezetének. Az egyháza szerint ugyanakkor a lelkész figyelmeztette híveit, hogy legyenek a szokásosnál jóval óvatosabbak a fertőzésveszély miatt.

Glennt és a feleségét április 4-én diagnosztizálták koronavírus-fertőzéssel. A püspököt lélegeztető géppel kezelték, de április 11-én belehalt a COVID-19 betegség szövődményeibe.

Egy helyi tévécsatornának nyilatkozva a püspök lánya, Mar-Gerie Crawley megvédte apja március végi szavait. Szerinte Glenn nem a hatósági rendelkezésekkel akart szembemenni, csak a gyülekezete rettegő tagjait akarta megnyugtatni.

(Kiemelt képünkön Gerald O. Glenn, fotó: Facebook / The New Deliverance Evangelistic Church)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik