Élet-Stílus

Kim Dzsongun egészségi állapota évről évre romlik: íme, a diktátor luxusdiétája

Nehéz, zsíros ételek, alkohol és rengeteg cigaretta.

Meglepő lehet, hogy Észak-Korea vezetőjének már 36 évesen komoly egészségügyi gondjai vannak, de ezen a tényen csak az lepődik meg, aki nem tudja, milyen tempóban élt és fogyasztott az elmúlt években Kim Dzsongun. A meg nem erősített beszámolók szerint a diktátoron életmentő műtétet kellett végrehajtani a napokban, amit egyelőre nem tudni, hogy túlélt-e vagy sem.

Bár Dél-Korea szerint Kim Dzsongun él:

Dél-Korea: Kim Dzsongun él és jól van
Újabb csavar a történetben.

Akárhogy is, elnézve Kim Dzsongun súlygyarapodását az elmúlt években, talán túlzás nélkül kijelenthető, hogy Észak-Korea vezetőjének egészségügyi állapota nagyrészt az életmódja miatt romlott meg.

Az elszigetelt diktatúrából azért bőven jutottak ki azzal kapcsolatos hírek, hogy hogyan élt az észak-koreai diktátor. Kim Dzsongun 2010-ben jelent meg először a nyilvánosság előtt édesapja, Kim Dzsongil oldalán. Kim Dzsongun akkor sem volt kifejezetten vékony, de szemmel láthatóan sokkal jobb bőrben volt, mint az elmúlt években. Hogy akkor hogyan nézett ki, ebben a cikkben lehet megtekinteni.

Steak, pezsgő, cigi

A fiatal Dzsongunból időközben Észak-Korea vezetője lett, ezalatt a közel tíz év alatt pedig rengeteget felesleget szedett fel magára. A híradások szerint a diktátor különösen kedveli a nehéz, zsíros, vörös húsokat. Előszeretettel fogyaszt luxuskategóriás steakeket, kedvence a Kobe marha, de imádja a cápauszonyból készült leveseket és nem utolsósorban a drága pezsgőket. Kedvence a Cristal, amiből egy üveg nagyjából 50 ezer forintba kerül. Kim Dzsongun egy alkalommal általában rögtön két üveggel is megiszik ebből a pezsgőből. A környezetéből származó névtelen források szerint diktátor soha nem ügyelt arra, hogy egészségesen étkezzen, csak az élvezeteket hajszolta, nem mozgott, cserébe rengeteget dohányzott.

Az életmód, amit folytatott nagyban megnövelte az esélyét annak, hogy a szíve felmondja a szolgálatot. Az orvosok szerint a túlsúly, a mozgásszegény életmód és a rendszeres alkoholfogyasztás nagyjából megnégyszerezi az esélyét egy esetleges szívinfarktusnak.

Az ország zártsága miatt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt Kim Dzsongunnal, de ha tényleg a szívével akadtak problémák, ahogy arra minden jel utal, akkor a diétáját és az életmódját ismerve nincs min csodálkozni.

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik