Élet-Stílus

Lófésű, kukoricababa, ünnepi fejsze – ezeket a furcsa ajándékokat kapta tavaly a brit királynő

Az átlagember úgy képzelné el, hogy a királyi családoknak adott ajándékok messze vannak az átlagostól – ez szerencsére így van II. Erzsébet és családja esetében is, akik furcsábbnál furcsább dolgokat kaptak hivatalos látogatásaik során, amiről a The Guardian készített összeállítást.

Azt tudni lehet II. Erzsébetről, hogy imádja a lovakat, Szlovénia ezért kreatív megoldással készült: Borut Pahor államfő egy 24 karátos aranyberakásos lófésűt adott a brit királynőnek. A British Airways is nagyon kreatív volt 2019-ben: a vállalattól Erzsébet egy Boeing Stratocruiser modelljét kapta, ilyen repülővel szelte át a királynő először a tengert Fülöppel, amikor 1951-ben Kanadába mentek.

Kép: Victoria Jones / POOL / AFP

A cambridgeshire-i Országos Mezőgazdasági Botanikai Intézet egy kis eperfa tálat ajándékozott a királynőnek abból a fából, amelyet még Erzsébet nagyanyja, Mária királynő ültetett 1921-ben. Az elegáns ajándékkal szemben Bahamai látogatásán a híres bahamai úszó disznókról kapott festményt, ami ugyan valószínűleg nem kerül ki egyik kastélyába sem, de a királyi kollekció részévé válik.

A kanadai Le Régiment de la Chaudière már hasznosabb ajándékot küldött: két poharat és egy üveg gint, ami most a kijárási korlátozások alatt biztos jól jön a királynőnek.

Szintén a kanadai Royal Chapel of the Mohawks küldött egy kukoricababát, valamint egy olyan övet, ami az 1613-as békére emlékeztet az őslakos emberek és az európai bevándorlók között a Turtle Islanden.

Donald Trump szokásaival ellentétben egész visszafogott és ízléses ajándékokat adott: egyedi, kézzel festett bőrládát, amelyen az amerikai elnök aranypecsétje szerepel, egy olyan magnóliafából készült ékszerdobozt, ami a Fehér Ház udvarán álló fából készült, valamint egy ezüst és vörös selyemből készült pipacsot a Tiffanytól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik