Élet-Stílus

Szilikonmelle mentette meg egy kanadai nő életét

Közvetlen közelről adtak le lövést egy 0.40-es kaliberű pisztolyból egy nő mellkasára a kanadai Torontóban. A szilikonimplantátum megállította a lövedéket.

Egyedülálló esetről számol be a SAGE orvosi szakfolyóirat. Egy nőt közvetlen közelről lőttek meg a bal mellén egy pisztollyal, a szilikonimplantátum azonban eltérítette a lövedéket, így az elkerülte az áldozat szívét – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A lövedék bemeneti nyílása a bal mellen volt, mégis a jobb oldalon találtunk bordatörést – fejti ki Giancarlo McEvenue, a pácienst ellátó sebész. A nő szilikonimplantátuma megfogta a lövedéket és eltérítette az útját. Ha nem így történik, a lövedék valószínűleg a szívbe hatol, és végez az áldozattal. Az orvos azt mondja ez az első olyan eset, hogy a szilikonimplantátum mentette valaki életét.

Az eset még 2018-ban történt, a lövöldözés körülményeiről keveset tudni. A meglőtt nő a saját lábán sétált be a kórház sürgősségi ügyeletére, és nem látszott rajta más sérülés, csak a pisztolylövedék bementi nyílása a bal mell felső részén. A nő súlyosabb sérülés nélkül úszta meg a lövést.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik