Élet-Stílus

Prosztatagondjai vannak? Ne aggódjon, még a hírességekkel is előfordul

A prosztatájával szinte minden férfinak lehet gondja, nem számít, hogy sportoló, híresség vagy politikus: ezen a téren tényleg mindenki egyenlő. A férfiak többsége nem mer orvoshoz fordulni, pedig ez elengedhetetlen a gyógyulás érdekében. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nem szabad szégyenkezni, hiszen az alábbi hírességek is nyíltan beszéltek erről az „intim” problémájukról.

Sir Ian McKellen

A brit színész többek között A Gyűrűk Ura Gandalfját és az X-Men filmek Magnetóját játszotta. 2006-ban diagnosztizáltak nála prosztatarákot, majd 2012-ben írta blogján, hogy már minden rendben, a rákból sikeresen kigyógyult, és nincs szüksége további kezelésekre. Mint mondta, szerencsére olyan típusú rákja volt, ami mellett normális életet élhetett.

Robert De Niro

A színész 60 éves volt, amikor 2003-ban prosztatarákkal diagnosztizálták. Rendszeresen kemény férfiakat alakít a filmvásznon, és ez igaz lehet valószínűleg a magánéletére is. Mivel a daganatot korai stádiumban fedezték fel nála, ezért jó esélye volt a teljes gyógyulásra. Ezt pedig mi sem bizonyítja ékesebben, mint hatodik gyermeke, Helen Grace Hightower, aki 2011-ben született.

Colin Powell

Powell 2001 és 2005 között volt George W. Bush alelnöke, nevét szinte minden nap lehetett hallani a szeptember 11-i terrortámadások után. A korábbi tábornokot éppen akkor, 2003-ban kellett megműteni. Azóta, illetve főként politikai pályafutásának befejezése óta nagy támogatója a prosztata-megbetegedések megelőzésének. 2011-ben, a születésnapján írt Facebook-posztjában is felhívta a figyelmet a prosztatavizsgálat fontosságára.

Ben Stilller

Az ő esete több okból is különleges. A színésznek ugyanis nem voltak tünetei, a családjában sem fordult elő korábban a betegség, ő maga pedig még csak 48 éves volt, amikor 2014-ben diagnosztizálták nála a prosztatarákot. 2016-ban megosztotta a nyilvánossággal is a hírt. Ebben az évben, vagyis 50 évesen már újra daganatmentes volt.

Roger Moore

A legtovább James Bondként „élő” színész 1993-ban tudta meg, hogy rákos. Később műtétileg el is kellett távolítani a prosztatáját. A betegség teljesen megváltoztatta az életét. Az operációt követően elvált harmadik feleségétől, és összejött egy korábbi szomszédjával, Kristina Tholstruppal, akinek egyébként mellrákja volt pár évvel korábban. Moore 2017-ben hunyt el.

Szponzorált tartalom

Prosztatagyulladás tünetenyhítés ott, ahol a probléma van! A Proxelan végbélkúp az egyetlen, klinikai vizsgálattal igazolt, helyi hatású készítmény prosztatagyulladásra, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszik a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül kapható a patikában, ezért könnyű hozzájutni, fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszútávon is. A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik