Élet-Stílus

Egy 11 éves kínai lány lebénított egy csecsemőt az ablakból kidobott almával, szülei 90 millió forintnyi kártérítést fizetnek

A 24. emeletről lezuhant alma a fején találta el a 3 hónapos csecsemőt, aki kómába esett és maradandó agysérüléseket szenvedett.

Egy kínai bíróság 1,85 millió jüanos (nagyjából 87 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezett házaspárt, miután 11 éves lányuk ledobott egy almát 24. emeleti lakásukból, ami eltalált és lebénított egy három hónapos csecsemőt – jelentette a kínai sajtó. A Dongguan városában működő bíróság előző héten hozta meg a döntését, és a koronavírus-járvány miatt online tette közzé az ítéletet.

A lány 2018 március 9-én hajította le az almát lakásuk erkélyéről a Dongguan városában található otthonukból, telibe találva a csecsemőt, akit nagymamája vitt ki az utcára, sétálni. A csecsemő olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kómába került, és több műtétet is végre kellett rajta hajtani.

A China Daily akkori beszámolója szerint az orvosok koponyatörést és agysérüléseket állapítottak meg a kislánynál. Apja a helyi sajtónak elmondta: az orvosok attól tartanak, hogy lánya jobb agyfélteke teljesen működésképtelen lesz a sérülések miatt.

A kislány végül hét alkalommal kellett kórházban kezelni, és összesen 153 napot töltött kórházban, és maradandó sérüléseket szenvedett. Pontos állapotáról nem közöltek információkat, csak annyit lehet tudni, hogy lebénult.

A helyi rendőrség eleinte nem tudta, hogy ki dobta le az almát, és az elkövetőt végül az almán elvégzett DNS-vizsgálattal azonosították. A 11 éves kislány apja azt mondta, hogy gyermeke nem szándékosan hajította le az almát, hanem csak az erkélyen lévő kutyájának akarta odadobni, de elnézte a távolságot, és a gyümölcs az utcára zuhant. A lány egyedül volt otthon azt eset idején.

A 11 éves lány szülei az eset után 75 ezer jüanos (3,5 millió forint) kártérítést fizettek önként az áldozat családjának, akik elmondták, hogy a csecsemő orvosi kezelése csak az első hetekben 130 ezer jüant emésztett fel.

A család tavaly januárban indított kártérítési pert a 11 éves lány szülei ellen, 5,44 millió jüant (256 millió forint) követelve. A bíróság tavaly októberben kezdte el tárgyalni az ügyet. A szülők védőügyvédje azzal érvelt, hogy baleset történt, mert az alma “leesett” és nem pedig “ledobták”.

Kiemelt kép: Shanghaiist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik