Közélet

Nyugodtan üldögélt késsel a fejében egy dohányboltban

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 08. 11. 19:46

Sztoikusan vette tudomásul, hogy több mint tíz centi mélyen fúródott a koponyájába egy erkélyről lezuhant kés.

Korábban a témában:

Egy 57 éves férfin ámuldoznak a kínai internetezők, aki azzal vívta ki mindenki csodálatát, hogy rendkívül egykedvűen vette tudomásul, hogy egy éles kés állt a fejébe. A kínai oldalakon megjelent képeken azt a pillanatot lehet látni, ahogy egy dohányboltban ülve várja, hogy kiérkezzenek a mentők, nagyjából olyan arckifejezéssel, mintha csak a buszra várakozna.

Xiao nevű férfi éppen otthona közelében sétált az utcán, amikor elmondása szerint azt érezte, hogy „hirtelen elnehezült a feje”. Majd amikor elhaladt egy gyorsétterem mellett, annak tulajdonosa rémülten kiáltott utána, hogy „uram, egy kés áll ki a fejéből”. „Ekkor rájöttem, hogy a kés súlyától nehezedett el a fejem” – mondta el Xiao, aki ekkor elkezdett visszasétálni, de nagyjából száz méter után szédülés tört rá, valami fájni kezdett a feje, ezért úgy döntött, a közeli dohányboltban várja meg a mentőket.

Kés a fejben (kés, kína, ) 
Nyugodtan vette tudomásul, hogy markolatig fúródott egy kés a fejébe
Fotó:Weibo 

A rendőrség közlése szerint a kés egy erkélyről zuhant le, ahol feltehetően kertészkedésre használták, és egészen biztosak abban, hogy csak egy furcsa véletlennek köszönhető, hogy pont Xiao koponyájába állt bele markolatig. A beszámolók szerint a kés 12 centiméter mélyen fúródott a férfi fejébe.

A férfit kórházba szállították, ahol eltávolították a kés, és ellátták sérülését. Xiao az orvosok elmondása szerint nincsen életveszélyben.

Kés a fejben (kés, kína, kórház, )
Xiao a fejében lévő késről készült Röntgen-képpel
Fotó:Weibo

Nem először számolunk be hasonló, ráadásul épp Kínában történt esetről: tavaly így járt egy férfi, míg néhány éve egy kamasz. Sőt, volt olyan, aki négy évet is kibírt egy pengével a fejében. Júliusban pedig egy 57 éves nő járt így.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.