Élet-Stílus

Két hónap után találta meg a Temzébe esett mobilját egy nő, és legnagyobb meglepetésére működött

Hattyúkat etetett, amikor kiesett a zsebéből. Be akart ugrani érte, de veszélyesnek ítélte. Azt hitte, végleg elveszett, de két hónap múlva nagy meglepetés érte.

A 29 éves Thayse Bussolo-Vieira hattyúkat etetett a Temze partján az angliai Staines-upon-Thames városában, amikor iPhone 8-as telefonja kicsúszott a zsebéből, és beleesett a folyóba. A British Airways dolgozója a helyi sajtónak elmondta, első gondolata az volt, hogy utánaugrik kimenteni, mert nagyjából 20 ezer olyan fénykép volt benne, amit nem mentett le máshova.

Nagyon szomorú lettem. Azt hitten örökre elveszítettem a fotókat.

Előző hét szerdán, nagyjából két hónappal az eset után azonban nagy meglepetés érte. Vőlegényével a kijárási korlátozásokról szóló helyi szabályokban engedélyezett egészségügyi sétára ment, amikor a férfi megkérte, mutassa meg, hogy hol hagyta el a telefonját.

Amikor odaértek a helyre, kiderült, hogy a telefon még mindig ott van. Nagyjából két méter mélyen megpillantották a készüléket, ami végül egy seprűnyélből és egy konyhai szűrőből otthon összeeszkábált eszközzel halásztak ki a folyóból.

Amikor hazaértek, a készüléket estére egy tál rizsbe rakták, hogy kiszáradjon, majd másnap rádugták a töltőre. Legnagyobb csodálkozásukra a készülék tökéletesen működött, a nő legnagyobb örömére, aki így visszakapta a fotókat, amikről azt hitte, örökre odavesztek.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik