Élet-Stílus koronavírus

Koronavírusos lett több mint negyven, a járvány ellenére bulizó amerikai egyetemista

Félvállról vették a figyelmeztetéseket, és hetvenen összegyűltek, hogy a tavaszi szünetben Mexikóban bulizzanak. Többségük vírusosan tért haza.

Pozitív lett a tesztje koronavírusra 44 amerikai egyetemistának, akik két héttel ezelőtt egy charter járattal utaztak Texasból Mexikóba, hogy a tavaszi szünet alatt bulizzanak – jelentette a CNN. A gépen nagyjából hetven, a húszas éveiben járó fiatal volt, akik a strandjairól és éjszakai életéről híres Cabo San Lucas városába utaztak. A fertőzöttek mind a University of Texas egyetem hallgatói.

Az egyetemisták az amerikai hatóságok figyelmeztetését figyelmen kívül hagyva utaztak. A Fehér Ház akkor már arra kérte az embereket, hogy halasszák el a nem feltétlenül szükséges repülőútjaikat, és tíznél többen ne gyűljenek össze. Ez az idő egybeesett a tavaszi szünettel, amikor az amerikai fiatalok rendszeresen nagy bulikat tartanak. Erről sokan a járvány ellenére sem mondtak le.

„Ha koronás leszek, akkor koronás leszek, de akkor is bulizom" - nem érdekli a járvány az amerikai fiatalokat
A Floridában bulizó fiatalok félvállról veszik a koronavírus-járványt.

A texasi képviselőház elnök, Dennis Bonnen keresetlen szavakkal illette a fiatalokat a KXAN texasi televíziónak nyilatkozva:

Ne legyetek seggfejek! Nőjjetek már fel!

A házelnök, az austini közegészségügyi hatóság és az austini UT egyetem is felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy nem csak magukat, hanem más embereket is veszélybe sodortak az utazásukkal. A hatóságok közlése szerint a bulizók közül páran kereskedelmi járattal repültek haza, de azt nem közölték, hogy ők megfertőződtek-e a vírussal.

A koronavírusos egyetemisták jelenleg otthoni karanténban vannak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik