Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: orosz segélyszállítmány érkezett New Yorkba

Megérkezett szerda este New Yorkba az az orosz teherrepülőgép, amely maszkokat és egyéb orvosi felszereléseket vitt segítségül az amerikai világvárosba a koronavírus-járvány elleni harchoz – adta hírül az orosz ENSZ-képviselet.

Az óriásrepülő a legnagyobb orosz teherszállító gép, An-124-es típusú. Dmitrij Polijanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese Twitter-üzenetében úgy fogalmazott, hogy a szállítmány a nehéz helyzetben lévő New York-iakkal való szolidaritás szép gesztusa.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden közölte, hogy a segélyt Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői telefonbeszélgetésük során ajánlotta fel Donald Trump amerikai elnöknek. A szóvivő fontosnak érezte megjegyezni, hogy

az Egyesült Államoknak felajánlott segítséggel Putyin abból indul ki, hogy amikor az amerikai orvosi eszköz- és anyaggyártók felpörögnek, akkor szükség esetén viszonozni tudják majd ezt a segítséget.

Kiemelt kép: Az új koronavírus okozta betegségben szenvedők kezelésére állítanak fel 68 ágyas tábori kórházat a New York-i Central Parkban 2020. március 31-én. (MTI/AP/Mary Altaffer)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik