Élet-Stílus

Kicsi sugár, fájdalmas pisilés: ezek gyakori vizelési gondok férfiaknál! Mi lehet az oka, és hogyan segíthetünk mindezen? (x)

Az erős vizeletsugarat, a „ki tud messzebbre pisilni?” dicsőségét egyesek a férfi potenciát bizonyító jelnek tekintik. Ezért egy pasi számára nagyon kellemetlen, ha vizelési problémái vannak, amihez gyakran társul szégyenérzet és szorongás is. Ne szégyelljük a gondjainkat, hanem derítsük ki az okokat és tegyünk ellenük!


Szorongást okozhatnak a vizelési problémák

Egy férfi számára sokkal kellemetlenebb lehet, ha vizelési problémákkal küzd. A nyilvános vécékben ki van téve az állandó méregetésnek és összehasonlításnak. Ha túl kicsi sugárban jön a vizelet, vagy ha közben fájdalomérzet is jelentkezik, az sok férfinál felér a megsemmisüléssel. Az is kellemetlen, ha valakinek túl sokszor kell vécére mennie, emiatt a vizelettartási problémákhoz szociális szorongás is társulhat. Azok a férfiak, akiknek túl sokszor kell könnyíteniük magukon, és nem biztosak abban, hogy időben elérnek a mellékhelyiségbe, gyakran visszahúzódókká válhatnak. Idővel nem járnak moziba, színházba, még a kedvenc focimeccsüket is kihagyhatják a vizeléssel kapcsolatos félelmeik miatt.

Mi okozhatja a problémát?

Vizelési gondokat okozhat a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, ami zömében 50 év feletti férfiakat érint. Ilyen esetben a prosztata sejtjei felszaporodnak, ami miatt a prosztata mérete megnő. Előfordulhat, hogy nyomni kezdi a húgycsövet, és befolyásolja a húgyhólyag működését.

Ha a pisilés fájdalommal jár, nyomás vagy égő érzés jelentkezik a húgycsőben, a vizelet pedig csak gyenge sugárban jön, akkor a problémát valószínűleg krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás okozza. Míg a prosztatamegnagyobbodás főleg az 50 évesnél idősebb férfiak problémája, a prosztatagyulladás a fiatalabbakra jellemző. A kellemetlen tüneteken nehéz enyhíteni.

Mi segíthet?

A krónikus prosztatagyulladással küzdő betegek jellemzően több orvost is felkeresnek, mire kitapasztalják vagy megtanulják, hogy mi az, ami az antibiotikumos kezelés mellett segít enyhíteni a tüneteiket. Ilyen segítség lehet a Proxelan kúp, amelynek hatásosságát klinikai vizsgálat is bizonyítja. Azoknak a pácienseknek, akiknél az antibiotikum-terápiát Proxelan kúppal egészítették ki, nagyobb mértékben csökkentek a tüneteik, mint azoknak, akik csak az antibiotikumot kapták. A Proxelan azért is előnyös, mert helyi hatású készítmény, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma forrása van. A szexuális aktivitást nem befolyásolja károsan. Vény nélkül kapható a patikában, ezért könnyű hozzájutni. Ápoló hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmaz.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik