Élet-Stílus

Alsónadrágra vetkőzve indult haza a kirúgott rendőrfőnök, miután leadta egyenruháját

Az amerikai férfi sétálva vágott neki a hazaútnak a mínusz 3 Celsius-fokos hidegben, mert járőrautóját is elvették tőle.

Richard Lee majdnem húsz éve dolgozott részmunkaidőben a New Hampshire állambeli Croydon kisváros rendőrfőnökeként, és már csak másfél éve volt hátra a nyugdíjig, amikor az önkormányzat úgy döntött, hogy megválnak tőle. Egy bizottság kedden közölte vele, hogy megszüntetik az állását, és ezzel egyben a 700 fős város rendőrkapitányságát is.

Lee a helyi sajtónak elmondta, hogy teljesen váratlanul érte a bejelentés, annak ellenére, hogy a kérdés már tavaly is felmerült. A rendőrkapitány elmondása szerint közölték vele, hogy azonnal adja le a jelvényét, az egyenruháját valamint járőrautóját.

A döntés miatt dühös férfi teljesítette a kérést. Ott a helyszínen levette a ruháját és hiába mondták neki, hogy később is leadhatja egyenruháját, Lee alsónadrágra vetkőzött, majd visszahúzta a csizmáját, és alsónadrágban és egy szál pólóban nekivágott a nagyjából 11 kilométeres útnak a házáig.

Odaadtam nekik az ingem, átadtam a garbóm, átadtam a golyóálló mellényem, leültem a székre, levettem a csizmám, lehúztam a nadrágom, leraktam a székre, visszahúztam a csizmám majd kisétáltam az ajtón.

A Fox News cikke szerint Lee mínusz 3 Celsius-fokos hidegben, és egy hóvihar közepette indult el haza gyalog. Azonban csak alig egy kilométert tett meg, amikor felesége felvette az autójával – mondta el a férfi a Valley News című helyi lapnak.

Az önkormányzat költségmegtakarítással indokolta a rendőrökapitányság megszüntetését, aminek Lee volt az egyetlen egy tagjai. Közlésük szerint a kisvárosban történő bűnesetek több mint 80 százalékát már amúgyis az állami rendőrség nyomozta ki, és mostantól minden esetet rájuk bíznak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik