Élet-Stílus

Feltalálták a hetekig használható alsógatyát

Nem a lustaságra, hanem a környezetünk megóvására tekintettel fiatal dán kutatók feltaláltak egy alsónadrágot, amit hetekig lehet hordani anélkül, hogy kimosnánk.

A fenntartható divat a mi célunk. A túlárazott alsóneműk vásárlásának, viselésének, mosásának és kidobásának hagyományos módja a forrásaink szörnyű mértékű pazarlása. És rendkívül káros a környezetre

– nyilatkozta a 27 éves Mads Fibiger, az Organic Basics alapító-vezérigazgatója.

A „titkos hozzávaló” az ezüst, ami antimikrobiális, ezért is használja például a NASA is az asztronauták vízének tisztításához. Az ezüstbevonat megöli a baktériumok és a szagok 99,9 százalékát – állítják a cégnél.

Sokkal tovább lehet az alsóneműinket hordani. A vásárló pénzt és időt takarít meg, míg mi vizet és energiát spórolunk

– mondja Fibiger. A márka termékeit 2017 óta lehet megvásárolni, és  már ki is jött a második kollekció darabjai, amely újrafelhasznált nejlonból készültek.

A kétdarabos SilverTech Boxers ára csaknem 17 ezer forint, míg a nőknek a tanga 15 ezer forint. Eddig mintegy 200 ezer alsót adott el a cég úgy 50 ezer vásárlónak.

A Business Insider cikke szerint a divatiparnak meg kell változnia, mert nagyon rossz irányba halad. Az Ellen MacArthur Alapítvány új tanulmánya szerint a textilipar energiafogyasztása 2050-re a triplájára nőhet, az ebből eredő károsanyag-kibocsátás pedig 26 százalékra, a 2015-ös 2 százalékról.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik