Élet-Stílus

Egy matekpélda és bármit ingyen vihetnek a vásárlók egy New York-i delikátból

2020 eddigi legkedvesebb és legszórakoztatóbb ötlete.

Két hete egy játékba kezdett a vásárlókkal egy bronxi delikátesz, a Lucky Candy eladója, a 20 éves, különben egyetemi hallgató Ahmed Alwan, ami azóta begyűrűzött az interneten.

A játék egyszerű: az a vásárló, aki meg tud oldani egy matekfeladatot, az öt másodperc alatt azt vehet magához ingyen a boltból, amit csak akar.

Kivéve Alwan macskáját.

https://www.instagram.com/p/B7-INR-Hvop/

A feladatok pedig nem is túl bonyolultak, olyanokat kérdez, mint hogy mennyi ötször öt, vagy mennyi kilencszer kilenc, mínusz öt. És tényleg mindent vihetnek a szerencsés vásárlók, mint az a videókból is látszik, függetlenül a kézbe kapott dolgok értékétől. Azért ennek a boltba beugró srácnak nemcsak gyorsan vág az esze, hanem elég ravasz is, nézzék csak!

https://www.instagram.com/p/B7_SIN5nLij/

Ahogy ő is kreatívan értelmezte a szabályokat, és a sorsjegyekre ment rá:

https://www.instagram.com/p/B8B_I7LnwJw/

A CNN-nek nyilatkozott is Alwan, arról beszélt, hogy ő csak segíteni akar ezzel az embereknek, de szórakoztató módon. A számlát egyébként a fiú egyenlíti ki a saját pénzéből, bár a bolt tulajdonosa az édesapja, Saleh Aobad, aki szintén nyilatkozott:

Jó látni őt jót tenni és a közösségen segíteni, és a legfontosabb, hogy megismerteti ezzel az iszlámot.

Azt sem tagadja a jemeni bevándorló Aobad, hogy ez jót tesz az üzletnek is, ahogy a környékükön is terjeszti a pozitív szemléletet. Az apa nem csodálkozik fián, 13 éves kora óta segít nekik a boltban, és mindig is nagylelkű volt, hitelre adott a környék szegény embereinek árut, hogy azok fontosabb dolgokra költhessék a kevéske pénzüket. Ahogy a hűvös reggeleken, a közeli vonatállomásnál alvóknak is visz kávét, banánt, muffint.

https://www.instagram.com/p/B8Z7hY0hdH5/

A két hét alatt 13 ilyen videó készült, a fiatal férfi pedig az internet egyik szenzációjává vált, több mint 300 ezer követője lett a TikTokon, az Instagramon pedig 17 ezer. Alwan ígéri, a videóknak nincs még vége, sőt, új, kreatívabb ötletek kidolgozásán gondolkozik. Ahogy egy internetes közösségi gyűjtést is elindított a GoFundMe-n, hogy többet játszhassanak, és ezzel minél többeken segíthessen.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik