Élet-Stílus

A hűtőszekrénypornó trendi és egészséges

Lehet, hogy kiráz tőle a hideg, de legalább környezetbarát.

Szögezzük le rögtön az elején, elszomorítva a név miatt kattintókat, hogy a hűtőszekrénypornó nem valamiféle szadomazo-tevékenység, nem arról van szó, hogy az emberek extrém hidegben szexelnek, vagy ilyesmi.

Közelebb járunk a megfejtéshez, ha a korábbi évek jellemző internetes tartalmára, a kajapornóra gondolunk, azaz arra, amikor szép ételeinket – szerencsés esetben még fogyasztás előtt – lefotózzuk, és megmutogatjuk az Instagramon (vagy más közösségi felületen).

A hűtőszekrénypornó nem más, mint a gyönyörűen elrendezett fridzsiderünkről készült fénykép vagy videó #fridgeporn (szégyellős influenszerek esetén: #fridge) címkével történő posztolása.

Mutatunk egy példát:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Samira Kazan – London (@alphafoodie) által megosztott bejegyzés, Szept 12., 2019, időpont: 8:18 (PDT időzóna szerint)

A hűtőpornóban színek vagy textúrák szerint sorakoznak egymás mellett az ételek; mindenképp egészséges életmódhoz köthető élelmiszerek (tehát Németh Szilárd sajnos nem nevezhetne be egy pacaltól roskadozó frigóval), fogyasztásra kész állapotban.

Formás, lédús gyümölcsök, spárga és saláta, fűszernövények, jellemzően felszeletelt formában, műanyagmentes tárolókban, azaz üvegekben vagy akár kosarakban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@dusk2illdawn) által megosztott bejegyzés, Dec 16., 2019, időpont: 8:22 (PST időzóna szerint)

Sehol egy penészes kajamaradék vagy elviteles doboz: csakis esztétikus élelmiszerek, logikus elrendezésben (ahogy amúgy soha senki hűtője nem szokott kinézni). Nem vadonatúj a jelenség, de az egészséges életmód menővé válásával természetesen a wellness, fitnesz, lakberendezés, stílus témákban nyomuló influenszerek is beálltak a sorba, és sorra posztolják gyönyörű hűtő-enteriőrjeiket – ami persze nem is baj: ha csak egyetlen követőt is rávesznek az egészséges életmódra, már nem is akkora hülyeség a trend.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristen Hong (@hellonutritarian) által megosztott bejegyzés, Jan 30., 2020, időpont: 11:53 (PST időzóna szerint)

 

Egy svájci étterem hűtőszekrényéből nyílik Európa egyik legeldugottabb kocsmája
A vacsorázó párok közt céltudatosan átsuhanó emberek itt legtöbbször nem a mosdót keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik