Élet-Stílus

Csak azért lopott, hogy letartóztassák, és így elmaradjon az esküvője

A kínai férfi nagyon nem akart összeházasodni barátnőjével, de nem volt elég bátor, hogy ezt a szemébe mondja. De kieszelt egy tervet.

Ellopott egy kétezer jüant, azaz nagyjából 88 ezer forintot érő hangszórót egy kínai férfi, csak azért, hogy utána a rendőrök letartóztassák, és egy így ne kelljen majd összeházasodnia barátnőjével – jelentette a helyi sajtó. A beszámolókban csak Chen vezetéknéven említett férfi egy táncstúdiót választott ki a bűntényre, tudva, hogy az be van kamerázva, és ezzel bebiztosítja a lebukást.

A Global Times kínai lap cikke szerint a biztonsági kamerák felvételein látni lehet, ahogy a férfi a recepciónál sétálgat fel és alá, nézegetve a hangszórót, majd megfogja, és kisétál vele az utcára. Terve bevált: a rendőrök olyan hamar megtalálták, és letartóztatták, hogy az még őt is meglepte.

A férfi a rendőröknek bevallotta, hogy csak azért lopott, hogy barátnője lemondja az esküvőt. Elmondása szerint egy lopásellenes poszter adta neki az ötletet, amiben a tolvajlás következményeire hívták fel az emberek figyelmét, és abban bízott, a nő és családja annyira kínosnak fogja tartani, hogy bűnöző lett, hogy gondolkodás nélkül leállítják az esküvőt.

Chen a rendőröknek elmondta, azért választotta a bluetoothos hangfalat, mert az elég drága volt ahhoz, hogy bejelentést tegyenek lopás miatt a rendőrségen, de nem annyira, hogy ellopásával túl nagy fájdalmat okozzon tulajdonosának.

A férfit lopás vádjával tartják előzetes letartóztatásban egy sanghaji rendőrkapitányság fogdájában. A kínai sajtóban megjelent hírekből az nem derült ki, hogy a férfi terve végül bevált-e, és barátnője lemondta-e az esküvőt a lopás miatt. Bár gyanítjuk, hogy a helyi sajtót olvasva ő is megtudta, miért vált bűnözővé a barátja, és azt is, hogyan áll hozzá az esküvő gondolatához.

A kínai férfi lehet, hogy kétségbe volt esve, de nem annyira, mint az a kolumbiai férfit, aki pár nappal az esküvője előtt barátai segítségével eljátszotta, hogy emberrablók fogságába került, hogy így ússza meg a házasságot.

Eljátszotta egy férfi, hogy elrabolták, hogy ne kelljen elmennie saját esküvőjére
A kolumbiai férfi már második alkalommal hagyott ott egy nőt az oltárnál.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik