Élet-Stílus

Agyagkoalákat gyárt a hatéves fiú, hogy segítsen a tűzvész áldozatainak

Szülei segítségével már több mint 20 ezer dollárt sikerült gyűjtenie.

A CNN hívta fel a figyelmet egy massachusettsi fiú történtére, akit nagyon mélyen érintettek az Ausztráliából érkező hírek. A hatéves Owen Colley az édesanyjától, Caitlintől hallott az ausztráliai tűzvészről, és szintén tőle tudta meg azt is, hogy állatok is megsérültek és nagyon sokan még mindig veszélyben vannak.

A kisfiút nagyon feldúlta, amit az anyja mondott neki, a szülők pedig látták, hogy Owen még később is a hallottak hatása alatt volt, ezért megkérdezték tőle, hogy szeretne-e segíteni.

Ez volt az első alkalom, mikor Owen nem valamilyen játékot kért tőlünk, de láttuk, hogy nagyon vágyik rá.

– nyilatkozta a fiú édesanyja, aki elmondta, hogy végül abban maradtak, hogy apró kicsi koalákat fognak gyártani agyagból, amiket aztán eladományoznak.

A család felvette a kapcsolatot az új-dél-wales-i Wildlife Rescue South Coast nevű segélyszervezettel, és abban állapodtak meg, hogy a szervezet egy-egy agyagkoalát ajándékoz mindenkinek, aki legalább 50 dollárt adományoz a szervezetnek. Kedd estig Owen már több mint 20 ezer dollárt gyűjtött össze, de olyan nagy az érdeklődés, hogy a család egy külcsön gyűjtést is indított.

Owen nagyon megszerette az agyagozást, már csak ezért is megérte az egész. Együtt rajzoltuk meg a sablont, ami alapján a figurák készültek, 3-4 perc alatt el is készülünk velük. Owen kedvence a koalák fejének a formázása.

A kisfiú szimpátiája a kontinens iránt valószínűleg nem véletlen. Édesapja Sydney külvárosában nőtt fel, éltek is pár hónapot az országban, mikor Owen még nagyon kicsi volt. Éppen ezért is csalódottan vette tudomásul, hogy a tűz miatt egy ideig nem látogathatnak vissza.

Azt hiszem büszke rá, hogy ott élt. Nem hinném, hogy emlékszik bármire is, de büszke rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik