Kultúra

Leonardo DiCaprio hárommillió dollárt ajánlott fel az ausztrál tűzvész megfékezésére

Az Oscar-díjas színész egy igazán nagyvonalú adománnyal járult hozzá a tűzoltáshoz, összesen hárommillió dollárt, azaz nagyjából 898 millió forintot ajánlott fel – írja az MTI. A pénzt a saját környezetvédelmi szervezetén, a Earth Alliance-en keresztül juttatta el az érintettekhez. Leonardo DiCaprio tavaly alapította a szervezetet, ami a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzd. Laurene Powell Jobs, illetve Brian Sheth üzletemberek mellett ő is az Earth Alliance társelnöke, és már az amazonasi erdőtüzeknél is igyekeztek felhívni az emberek figyelmét, hogy muszáj összefogni a változásért.

Ausztrália lángokban, az amazóniai erdőtűz ehhez képest semmi volt
Hatszor akkora terület égett már porrá Ausztráliában, mint tavaly Brazíliában. A katasztrófa elkerülhetetlen, de a miniszterelnök inkább a szénipart védi.

Az ausztrál bozóttűz hónapok óta hatalmas területetek érint: eddig huszonöt halálos áldozatot követelt és mintegy kétezer otthont semmisített meg. Nem DiCaprio az egyetlen, aki komoly összegeket adományozott: Pink, Nicole Kidman, Chris Hemsworth, Elton John és a Metallica szintén milliókat adott, hogy segítsék a tűzoltók munkáját.

Nicole Kidman házát is fenyegeti az ausztrál bozóttűz, 500 ezer dollárt ajánlott fel
Ugyanekkora összeget adományozott Pink is a mentési munkálatokra.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik