Élet-Stílus

Megxit: a királynő beleegyezett Harry és Meghan függetlenedésébe

Pár napja újra Meghan Markle-re figyel a világnak az a része, akit érdekelnek a brit királyi családdal kapcsolatos történések – most azonban nem házasodik vagy szül, hanem férjével, Harry herceggel úgy döntöttek, kivonják magukat a royal életből. Hétfőn újabb állomáshoz érkezett a történet: megbeszélték a királyi családdal, milyen szerep jut nekik innentől kezdve.

II. Erzsébet királynő a tárgyalások után áldását adta Harry hercegnek és Meghan hercegnének, hogy háttérbe vonuljanak, leadva a királyi család miatti kötelezettségeiket, számol be róla a BBC. Azt írják a közleményben, hogy jobban örültek volna, ha nem lépnek vissza, de támogatják őket a döntésükben.

Bár jobban örültünk volna, ha maradnak teljes körű, aktív szenior tagjai a királyi családnak, tiszteletben tartjuk és megértjük, hogy szeretnének függetlenebb életet élni családként úgy, hogy továbbra is értékes tagjai maradnak a családunknak.

Felhívják a figyelmet, hogy ezek bonyolult folyamatok, amik időt vesznek majd igénybe, továbbá megerősítették, hogy anyagilag is függetlenek lesz a hercegpár. Továbbá biztosították őket, hogy amíg elintéznek minden ehhez szükséges dolgot, addig Harryék nyugodtan élhetnek Anglia és Kanada között ingázva. Továbbá megerősítették, hogy anyagilag is függetlenek lesznek.

Nyilvánvalóvá tették, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt az adófizetők pénzére a további életük során. Ezek bonyolult dolgok a családunknak, a megoldásuk nem egyszerű, és tovább dolgozunk azon, hogy pontot tegyünk a végére az elkövetkező napokban.

Előzmények

Január 8-án érkezett a visszalépésről szóló hír, utána kiderült, az egész családot meglepetésként érte a bejelentés. Két nappal később Meghan Markle Kanadába utazott, a fogadóirodáknál pedig már be is indultak a találgatások. Arról, hogy Harry és Meghan miként jutott el idáig, itt írtunk bővebben.

Hogyan jutott idáig Meghan és Harry?
Mi vezetett odáig, hogy a hercegi pár lemond a rangjáról, kivonva magát az ezzel járó kötelezettségek alól? Mi vár rájuk ezután? Kik döntöttek korábban szintén úgy, hogy elég volt a királyi családból?

Kiemelt kép: Getty Images/WPA Pool

Ajánlott videó

Olvasói sztorik