Tudomány

Több tízezer ausztrál állatot mentett már meg Steve Irwin családja

Hónapok óta tombolnak a tűzvészek Ausztráliában, a becslések alapján már több száz millió állat veszhetett oda a lángokban. A helyi szakértők minden megtesznek az élőlények védelméért, a mentésbe pedig Bindi Irwin, a 2006-ban elhunyt „krokodilvadász”, Steve Irwin lánya is becsatlakozott – írja a LADBible. A 21 éves természetvédő a queenslandi Australia Zoo-ban dolgozik, az intézmény az Irwin család tulajdona.

Bindi Irwin egy Instagram-posztban arról számolt be, hogy a 400 hektáros állatkert biztonságban van, de az elmúlt időszakban rengeteg volt a munkájuk.

A bozóttüzek miatt már mintegy 90 ezer állatot kezeltek az Australia Zoo-ban.

A katasztrófa rengeteg fajt érint, az egyik legnagyobb veszélyben a koalák vannak. Az élőlények a gyúlékony erdős területeken élnek, ráadásul rendkívül lassan mozognak. A számítások alapján eddig mintegy 8 ezer koala pusztult el, ez az új-dél-walesi populáció harmadát teszi ki.

Fotó: Mark RALSTON / AFP

A szakértők szerint a tüzek végével nem lélegezhet fel az élővilág, a táplálékhiány miatt további állatok fognak elpusztulni. Félő, hogy az ausztráliai ökoszisztéma tartós károkat szenved az idei tűzszezon miatt.

Kiemelt fotó: Mark RALSTON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik