Nagyvilág

Itt tud segíteni az ausztráliai tűzvész áldozatainak

Több szervezet is gyűjtésbe kezdett. A legtöbben csak pénzt fogadnak el, de egyes helyekre lehet élelmiszert és higiéniai eszközöket is küldeni.

Kétségbeejtő állapotok uralkodnak Ausztráliában, ahol az ország történetének legnagyobb tűzvésze pusztít. A kontinensen több száz millió állat pusztult el és 5,9 millió hektár terület égett porrá, ami nagyobb, mint egész Belgium területe. Ami azonban igazán aggodalomra ad okot az, hogy a tűzvész továbbra sem csitul, ebben a pillanatban is elkeseredett harcot folytatnak a helyi tűzoltók és katonák a lángokkal.

Az elmúlt hetekben nagyon sok szervezet kezdett gyűjtésbe a helyiek megsegítésére akár pénz, akár élelem, vagy más olyan használati tárgy formájában, ami a károsultaknak most létfontosságú lehet. A Sydney Morning Herald összegyűjtött pár kezdeményezést, amelyekhez Magyarországról is lehet csatlakozni, a legtöbben ugyanis csak pénzbeli adományokat fogadnak.

Ausztrália lángokban, az amazóniai erdőtűz ehhez képest semmi volt
Hatszor akkora terület égett már porrá Ausztráliában, mint tavaly Brazíliában. A katasztrófa elkerülhetetlen, de a miniszterelnök inkább a szénipart védi.

A Vöröskeresztnél eddig már több mint 8 millió ausztrál dollár gyűlt össze az új évben. A szervezet csak pénzbeli adományt fogad, közleményük szerint azért, mert ez a legpraktikusabb formája az adományozásnak, a pénzt a károsultak arra költhetik majd, amire igazán szükségük van.

Az ausztráliai St. Vincent de Paul Society-nek szintén pénzt lehet küldeni, ők elsősorban Queensland és Dél-Ausztrália térségében próbálnak segíteni.

A Community Enterprise Foundationnél 2 millió dollárnál tart a gyűjtés, az ausztrál kormány is ide küldte a támogatását.

Természetesen az ausztráliai tűzoltókat is lehet közvetlenül támogatni, lehet utalni az Új-Dél-Wales-i és a victoriai szervezetnek is.

A World Wildlife Fund a hozzájuk beérkező pénzt a koalák élőhelyének rendbetételére fogja fordítani.

A fentiekkel ellentétben a Foodbank tartós élelmiszert és alapvető higiéniai eszközöket vár – elsősorban a helyiektől és a közelben élőktől.

A teljes lista itt tekinthető meg.

 

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik