Élet-Stílus

Felgyújtotta egy fogorvos egy 5 éves lány száját kezelés közben

A Las Vegas-i gyerek szülei most majdnem 4,5 millió forintnyi összegre perelik a rutin beavatkozást végző fogorvost.

Pert indítottak egy Las Vegas-i fogorvos ellen, aki még tavaly felgyújtotta egy 5 éves kislány száját, miközben egy rutin beavatkozást végzett a gyereken – írta a Las Vegas Review-Journal című lap. A pert a kislány szülei indították, azt állítva, hogy az orvos nem megfelelő módon végezte el az eljárást, és 15 ezer dolláros (4,5 millió forint) kártérítést követelnek tőle.

A beszámoló szerint a szülők azért vitték a kislányt a Just For Kids nevű gyerekfogászati rendelőbe, hogy koronát rakjanak a gyerek több fogára. A kezelést a rendelő tulajdonosa, Deep Karan Dhillon végezte, és éppen egy gyémántfejű csiszolóval dolgozott a lány fogain, amikor egy szikra felgyújtotta a gyerek szájában lévő vattát.

A vádirat szerint a vatta ugyan csak egy-két másodpercig lángolt a gyerek szájában, de ez elég volt ahhoz, hogy a kislány égési sérüléseket szenvedjen. A meg nem nevezett kislányt azonnal kórházba szállították, ahol négy napig feküdt, majd egy héttel később újabb 9 napra be kellett feküdnie az égési sérülések miatt. A lánynak megégett a torka, a nyelve, az ajkai és a gégefedője, és egyes sérülések maradandóak lehetnek.

A Review-Journal megkereste a fogorvost, aki azt mondta, hogy nem tud az ellene indított perről, és nem nyilatkozott a lapnak az esettel kapcsolatban.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik