Élet-Stílus

Több millió forintnyi babahintőport evett meg a bizarr függőségben szenvedő brit anyuka

Nem tud leállni.

Saját számításai szerint már több mint 3 millió forintot költött el az évek alatt egy 44 éves brit anyuka babahintőporra, de nem azért, hogy saját, vagy gyermekei testére használja. Az elképesztő mennyiségű hintőport ugyanis a nő mind megette – írta a Metro című brit bulvárlap.

Lisa Anderson a cikk szerint pár nappal ötödik gyermekének születése után kapott rá a talkum- avagy zsírkőalapú babhintőpor evésére, amikor 29 éves volt. Elmondása szerint a szer illatát annyira ellenállhatatlannak érezte, hogy muszáj volt megkóstolnia, és onnan nem volt megállás.

Mostanra már annyira függővé vált, hogy fél óránként kénytelen babahintőport enni, és még éjszakánként is négyszer felkel, hogy a fürdőszobában majszoljon egyet a kezére szórt porból. Elmondása szerint egy 200 grammos dobozt egy nap alatt felfal.

Nem tudok nélküle élni

jelentette ki a devoni Paignton  városában élő Anderson, aki élete legrosszabb időszakaként jellemezte azt a két napot, amikor nem evett semennyi babahintőport.

A nő tíz éven át tartotta titokban szenvedélyét, és volt párjának is csak akkor vallotta be, hogy mit eszik, amikor a férfi rajtakapta babahintőpor evése közben a fürdőben. Anderson azonban mostanra felismerte, hogy szakember segítségére van szüksége, hogy legyőzze bizarr függőségét.

Az orvosai szerint a nő a pica nevű étkezi zavartól szenved. Ekkor a páciens olyan dolgok iránt érez ellenállhatatlan étvágyat, melyeknek nincs semmilyen tápértéke és nagyon nehéz (szinte lehetetlen) őket megemészteni – írja a Házipatika. A szinte már beteges vágyat keltő anyag lehet kréta, homok, agyag, fa, papír, szappan, vatta vagy üveg; vannak, akik ürüléket vagy a saját hajukat eszik meg.

Az ember, aki napi egy téglát eszik
A harmincéves indiai férfi tízéves kora oda fogyasztja jóízűen az építőanyagot, és nem tud leállni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik