Élet-Stílus

Az év egyik legszomorúbb napja az év első hétfője, és ezt egy kutatás is igazolja

Valamiért mindenki ilyenkor akar elválni.

Szinte csak most élesítettük azt a cikket, amiben arról volt szó, hogy idén január 5-ére esett a Randi Vasárnap, az évnek az a napja, mikor statisztikák szerint a legnagyobb eséllyel találnak maguknak párt az emberek valamilyen online társkeresőn.

A mai nap van a legnagyobb esélye arra, hogy párt találjon egy társkereső oldalon
A mai nap ugyanis nem más, mint a hivatalos Randi Vasárnap!

Ehhez most jön egy olyan csavar, ami annyira béna, amihez foghatót filmekben sem szoktunk látni, mert egyik rendező sem adná hozzá szívesen a nevét:

Január 6-a ugyanis az a nap, amikor a legtöbb válást regisztrálják világszerte. 

Az Insider kutatása szerint a válással kapcsolatos kérdések és az ügyvédek elérhetőségeinek kutatása a Google-keresésekben is pontosan nyomon követhetők, ezek is alátámasztják a január 6-i dátum rossz hírét.

A dolog háttere Cherlyn Chong párkapcsolati tanácsadó szerint az, hogy az ünnepek alatt sokan félre teszik a problémákat mert azzal nem akarják elrontani a családtagok örömét. Ekkora viszont már elmúlik az ünnepi hangulat, a legtöbben az év első napjain tisztázzák magukban, hogy mit akarnak megtenni az új évben. És ebbe a válás is sokszor beletartozik.

Sokan azért nem mondják ki korábban, mert azt akarják, hogy a gyerekeknek legyen még egy utolsó karácsonya, mikor együtt van a család.

Emellett gyakori jelenség, hogy az a fél, aki véget akar vetni a kapcsolatnak, még mindig táplál érzelmeket a partnere felé, így egy utolsó közös karácsony sokaknál egyfajta tisztelgés az együtt töltött évek előtt.

Chong zárásként, voltaképpen tanulságként megjegyezte még azt is, hogy bár a válás nem könnyű, soha nem szégyen kilépni egy olyan kapcsolatból, ami nem tesz minket boldoggá.

 

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik