Élet-Stílus

Hatalmas darázs vonszolt egy óriási pókot egy ausztrál férfi konyhájában

Ami az európaiaknak csak rémálmában jön elő, az Ausztráliában megtörténik egy átlagos hétköznapon.

Ausztrália a világ legfélelmetesebb állatainak otthona. Nemrég arról írtunk, hogy egy fiatal pár egy hatalmas kígyót talált az ünnepekig erkélyen tartott, cserepes karácsonyfáján, nem sokkal korábban pedig egy kutató fedezte fel, hogy hatalmas vadászpókok költöztek be a cuki erszényespelék szállásának szánt fadobozba.

Most egy a Sydneyben élő férfi osztott meg hátborzongató fotó arról, ami a konyhájában fogadta, amikor hazaért a munkahelyéről. A férfi a Reddit közösségi portálra töltötte fel a képet, ahol néhány óra alatt, közel 40 ezer reakciót kapott – írja a Daily Mail.

Fotó: Reddit

A képen egy tarantulaölő darázs látható, amint egy vadászpókot cipel. A tarantulaölők onnan kapták a nevüket, hogy nagytestű pókok vadászatára specializálódtak. A darazsak nagyjából 11 centi hosszúságúra nőnek, vagyis általában kisebbek a zsákmányuknál, de a legveszedelmesebb pókok is futva menekülnek előlük. Tarantulaölő és tarantula harcából pók még soha sem került ki győztesen.

A tarantulaölő darazsak virágok nektárjával táplálkoznak. Pókokra csak a nőstények vadásznak, amikor petét raknak. A nőstény darazsak hosszú, görbe fullánkjukat az áldozatukba mélyesztik, a mérgükkel megbénítják a pókot, majd a fészkükbe hurcolják és lefejezik. Egyetlen petéjüket a pók testére rakják, amikor kikel belőle a lárva, befúrja magát a pókba és enni kezd. Mire a lárva kieszi magát a pókból, kifejlett tarantulaölővé változik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik