Szórakozás

Iszonyú pókfészket találtak Ausztráliában

A pókiszonyosoknak maga a pokol, a kutatók számára értékes információkat rejt a hatalmas fészek.

Óriási vadászpókfészket találtak Ausztrália délnyugati partvidékén, a Bush Heritage Australia nevű környezetvédő civil szervezet munkatársai. A kutatók egészen új oldalukról ismerték meg a nyolclábúakat – írja a 7News című ausztrál hírportál.

A hatalmas pókfészket az Albany közelében fekvő Monjebup mellett, egy fadobozban fedezte fel Angela Sanders, a Bush Heritage Australia ökológusa. A természetvédők azért raktak ki ilyen dobozokat a környékre, hogy erszényespele-félék költözhessenek beléjük, az egyik dobozt azonban elfoglalták a pókok.

A pelék dobozát elfoglaló, változatos méretű pókok valószínűleg egy családot alkotnak, ami meglehetősen szokatlan. Az általában a fák kérgei alatt élő vadászpókok ugyanis csak addig gondozzák az utódaikat, amíg azok képesek lesznek maguktól táplálkozni, az ivadékok ez után önálló életet kezdenek.

A kutatók még soha nem láttak olyat, hogy vadászpókok ekkora családban éljenek, pedig láthatóan megéri nekik az összetartás: a dobozban élő pókok nagyobbak, és egészségesebbek átlagos társaiknál.

(Kiemelt kép: fotó: Bush Heritage Australia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik