Élet-Stílus

Megrémült a család, mikor egy ismeretlen ember hangja szólalt meg a konyhapultról

Ismét feltörtek egy wifis kamerarendszert, ezúttal Nebraskában.

Hacker rémített halálra egy nebraskai családot – a saját konyhájukban.

December 11-én a Sarpy megyében élő Adam Krcilek kiment a kocsijához, közben lánya a tévét nézte a nappaliban. A nagyszobával egy légtérben levő konyhából ekkor valaki megszólította a kislányt.

Mit nézel a tévében?

– kérdezte tőle. Mivel választ nem kapott, tovább érdeklődött:

Hé, ez melyik sorozat? Én ezt láttam már! Melyik évadot nézed? Hello!

A kislány – talán nem hallotta a kérdéseket, vagy csak nem értette honnan jönnek a fura hangok – nem reagált. Ekkor visszatért apja, és a hűtő felé vette az irány, amikor a hang ismét megszólalt

Mit eszel?

Adam Krcilek nem értette, mi történik.

Éhes vagy?

– hangzott a következő kérdés, és a férfi ekkor jött rá, hogy a Ring biztonsági kamerarendszerből szól a hang, egyenesen a konyhapultról.

Very scary thing to report… someone hacked into our interior ring cameras and was watching us live this morning for 6 mins. A man started talking to my husband and daughter. Change your passwords everyone and check your recordings for extended live views. Will be reporting to authorities today.It happened at 5:17am this morning. I cut the video down to only the time when the man started talking. He asked “what show is this? What season are ya on? Are you hungry?” We were being watched for close to 5 mins before he started talking.Ring

Közzétette: Karley Krcilek – 2019. december 11., szerda

 

„Ki az?” – kérdezte Krcilek, aztán rájött, hogy egy hacker hatolt be a wifi-s rendszerbe, ezért villámgyorsan kikapcsolta a rendszert, és panasszal fordult a Ring-hez.

A cégtől a következő, nem annyira megnyugtató választ kapta: látják, hogy illetéktelen készülék kapcsolódott, de sajnos nem tudták lenyomozni.

Legutóbb néhány napja számoltunk be egy nagyon hasonló esetről: egy Tennessee államban élő pár felszerelt a lányai hálószobájába egy Ring biztonsági kamerát, a szülők legnagyobb rémületére egy férfi kezdett el azon keresztül beszélni 8 éves lányukhoz: „Szia. Én vagyok a legjobb barátod. Én vagyok a Mikulás.”

Halálra rémült az anyuka, amikor rájött: egy férfi beszél 8 éves lányához a hálóban lévő biztonsági kamerán keresztül
Az amerikai nő azért szerelte fel a kamerát, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja három lányát, de pont az ellenkezőjét érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik