Élet-Stílus

Egy indiai nőnek egyszerű ötlete van a nemi erőszakok megszüntetésére, de a férfiaknak nem fog tetszeni

A feje tetejére állította a sokszor hangoztatott tanácsot, hogy a nők vigyázzanak magukra.

Nagy sikert aratott a Twitteren egy indiai nő, aki egy nemi erőszak elleni tüntetésen egy rendkívül egyszerű módszert javasolt a nők elleni támadások megszüntetésére – írta az India Today című indiai lap.

A nő egy táblát tart a kezében, két felirattal. Az egyik mellett (a nő meg lett erőszakolva) egy X jel van. A másik mellett (a férfi megerőszakolta a nőt) egy pipa. És közben elmondja, mivel lehetne elejét venni az Indiában megszokottá vált nemi erőszakoknak.

Miért a nőknek kellene este hét óra után otthon maradniuk, miért nem a férfiaknak? Ebből kéne rendszert csinálni. A férfiak menjenek haza este hétre, majd zárják be magukat az ajtók mögé. Akkor a nők biztonságban lennének.

A nő hozzátette, nem akarja, hogy a rendőrség, vagy egyik fiútestvére vagy csak simán egy férfi vigyázzon rá, amikor kimegy az utcára. Hiszen a férfiak azok, akik elkövetik a bűncselekményeket.

Ti vagytok a probléma. Ti maradjatok otthon.

A videó azután kezdett el terjedni az indiai internetezők körében, hogy Hyderabadban négy férfi megerőszakolt majd megölte egy 27 éves állatorvosnőt, holttestét pedig felgyújtották.

Indiában óriási probléma a nőket ért szexuális erőszak: 2016-ban 40 ezer nemi erőszak történt az országban. Ennek társadalmi hátterére egy hosszabb cikkben világítottunk rá:

Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

A kiemelt képen egy tüntetés az indiai Mumbai városában, a nemi erőszakok ellen. Fotó:AFP / Punit Paranjpe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik