Nagyvilág

Felgyújtottak egy megerőszakolt nőt, aki a bíróságra tartott tanúskodni

Felgyújtottak egy nőt Indiában, aki a bíróágra tartott, hogy tanúskodjon megerőszakolásának ügyében – írja a Reuters. A 23 éves nő a vonat felé igyekezett, amikor egy csapat férfi megtámadta, kerozinnal leöntötte és felgyújtotta őt. A döbbenetes eset az észak-indiai Uttar Pradesh államában történt.

A Reuters azt írja, a támadók között volt a nőt korábban (a hírek szerint még az év elején) megerőszakoló férfi is. Éppen az ügyet tárgyaló bíróságra igyekezett a nő, amikor brutálisan megtámadták és felgyújtották. A kórház orvosa elmondta, az áldozat túlélte a támadást, de válságos az állapota.

Indiában az elmúlt napokban tüntetéshullám vette kezdetét, miután a dél-indiai Hyderabad városában egy csapat férfi megerőszakolt és meggyilkolt egy 27 éves állatorvosnőt. A demonstrálók gyorsabb ítélkezést és szigorúbb büntetést követelnek az ezekhez hasonló ügyekben.

Indiában 2016-ban 40 ezer nemi erőszak történt. Ennek társadalmi hátterére egy hosszabb cikkben világítottunk rá:

Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

Kiemelt kép: Az indiai Kolkatában december 4-én demonstráló nők. Fotó: Dibyangshu SARKAR / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik