Nagyvilág

Agyonlőtték az állatorvosnőt megerőszakoló férfiakat Indiában

Újabb nemierőszak-ügy keltett közfelháborodást Indiában, ahol nemrég több férfi megerőszakolt és megölt egy 27 éves állatorvost. Az eset tüntetéshullámot indított el az országban, a demonstrálók az ehhez hasonló ügyek gyorsabb felderítését, az elkövetőknek pedig súlyosabb szankciókat követelnek.

Az állatorvos megerőszakolásának ügyében négy férfit vettek őrizetbe, akiket pénteken a rendőrök a tett helyszínére kísértek Hyderabadban. A BBC híre szerint a gyanúsítottak nem voltak bilincsben, és rátámadtak az őket kísérő rendőrökre, akik mind a négy férfit lelőtték.

A városban tömegek mentek az utcákra ünnepelni a hír hallatán.

Egymást váltva erőszakolták a nőt

Indiában óriási probléma a nőket ért szexuális erőszak: 2016-ban 40 ezer nemi erőszak történt az országban. Ennek társadalmi hátterére egy hosszabb cikkben világítottunk rá:

Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

Legutóbb éppen a most lelőtt négy férfi által elkövetett bestiális bűntény keltett közfelháborodást. A gyilkosság Hyderabadban történt néhány nappal ezelőtt. A nő a robogójára akart felszállni, de észrevette, hogy lapos a kereke. Két férfi sietett segítségére, de később kiderült, hogy ők egy négyfős társaság tagjai, és direkt eresztették le a robogó gumiját.

A 27 éves nőt leteperték és elvitték egy közeli helyre, majd mind a négyen egymást váltva megerőszakolták. Amikor befejezték, áldozatukat megfojtották, a holttestet pedig 20 km-rel távolabb, egy feljáróhoz vitték és felgyújtották.

A kiemelt képen a gyanúsítottak lelövését ünneplő tömeg látható. Fotó:  SAM PANTHAKY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik