Élet-Stílus

A Chanel parfümje és a királykobra mérge csak a nyomában kullog, itt a világ legdrágább folyadéka

Hát persze, hogy szépségápolási termékről van szó.

A világ legdrágább folyadéka nem más, mint a JK7 luxus öregedésgátló termékcsalád egyik széruma, ami gallononként (vagyis 3,7 literenként) nem kevesebbe, mint 230 ezer dollárba, vagyis átszámítva közel 69 millió forintba kerül. Csak ezután jön a királykobra mérge, 153 ezer dollárral, a Channel NO.5 pedig kifejezetten kispályásnak számít a kategóriában a maga 26 ezer dolláros gallonkénti árával.

Ez persze csak egy kirívó példa, de összességében kijelenthető, hogy az öregedésgátló termékek nagyon drágák manapság. Erről a jelenségről készített tanulságos videót a Business Insider.

A szakmai lap anyagában megszólaló bőrápolással foglalkozó szakértő, Dr Anjali Mahto elmondja, hogy jelenleg olyan társadalomban élünk, amiben nagyon figyelünk a külsőnkre, mert sajnos az a helyzet, hogy manapság az a legfontosabb, mindenkit a külseje alapján ítélünk meg. Erre az igényre a szépségipar brutálisan reagál, egyre több és egyre extrémebb eljárások jönnek és készítmények kerülnek piacra.

Az ár fontos?

Az igény tehát nagy, az árak viszont sokkal magasabbak. A videó egy remek példát említ. A Créme De La Mer az egyik legdrágább öregedésgátló a piacon. Egy tégely ára nem kevesebb, mint 510 dollár, vagyis több mint 150 ezer forint. A szakértő elmondja, hogy ezek a krémek többnyire ugyanazon összetevőkből állnak, vagyis

  • vízből
  • glicerinből
  • savakból
  • olajokból
  • és vitaminokból.

Egy teszten összeállították a fent említett öregedésgátló márka krémjét, az így kapott termék összesen 35 dollárba, vagyis kicsivel több mint 10 ezer forintba került. A cég, mikor megkeresték ezzel az összehasonlítással, egy nyilatkozatot adott ki, miszerint a fennmaradó nagy összeg az eljárás és a hozzáadott szakértelem költségeit biztosítja. A szakértők ezzel szemben azt mondják, hogy ez csupán név és a luxustermék státusza, emiatt kerül az egyik krém nagyjából tízszer többe, mint a másik.

Dr Mahto azt tanácsolja, hogy mindenképp ápoljuk a bőrünket és lehetőleg válasszunk jó minőségű termékeket, de brutálisan nagy árat nem érdemes kifizetni egyetlen krémért sem, mivel egy bizonyos ár fölött mind ugyanazt a hatást nyújtják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik