Élet-Stílus

Kevesebb mint 300 forint egy éjszaka ára ebben a hotelszobában, csak van egy fura feltétel

A fukuokai szálloda egyik szobája be van kamerázva.

Tetsuya Inoue egy évvel ezelőtt vette át nagymamájától az Asahi Ryokan – the Fukuoka nevű szállodát. A 27 éves üzemeltető mindenképp szeretett volna fejleszteni, modernizálni a szálláshelyet, de ötlete sem volt, hogy hogyan.

Aztán megszállt nála egy brit youtuber, aki végig élőben közvetítette, hogy mit csinál a szállodában, és a japán fiatalember fejéből kipattant az ötlet: az egyik szobát bekamerázza.

Tetsuya Inoue úgy döntött, 100 jenért (kevesebb, mint 300 forint) adja ki a szobát egy éjszakára – azzal a feltétellel, hogy aki kiveszi, hagyja, hogy mások nézzék, mit csinál.

A fürdőszobában nem helyezett el kamerát, és a szoba lakója le is kapcsolhatja a villanyt, amikor a szobában tartózkodik. Az üzemeltető úgy gondolja, sok fiatalnak fontosabb az olcsó szállás, mint a privátszféra, és sokan beleegyeznek majd, hogy bárki nézhesse, amikor esznek, isznak, alszanak vagy bármi mást csinálnak.

Az üzleti modell egyszerű: az egészet a YouTube-on élőben közvetíti, és amint a csatornája elér egy bizonyos (4000 óra időtartamos) nézettséget, reklámbevételekre tehet szert.

A One Dollar Hotel nevű csatorna élő képét alább mutatjuk; a CNN cikke szerint amikor épp nincs vendég a szobában, akkor azt láthatjuk, amint épp Tetsuya Inoue dolgozik. Amikor odakapcsoltunk, épp az volt kiírva a táblára, hogy a tulajdonos épp egy meetingen tartózkodik, és csak este 8:30-kor érkezik vissza.

 

Megnézte az üzleti útja alatt a kamerán keresztül, minden rendben van-e otthon, de erre nem számított
Kapott egy figyelmeztetést a biztonsági szolgálattól, ezért megnézte, mi történt az otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik