Élet-Stílus

27-szer bukta el a KRESZ vizsgát, erre lefizetett valakit, hogy tegye le helyette

A brit férfi életveszélyes lett volna az utakon, ha sikerrel jár.

Egy brit bíróság két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel és 200 órányi közmunkával sújtott egy 31 éves férfit, miután lefizetett valakit, hogy tegye le helyette a KRESZ-vizsgát – jelentette a helyi sajtó. A Gloucesterben élő kétgyerekes apuka azután próbálkozott a csalással, hogy az elmúlt tíz évben 27 alkalommal bukta el a tesztet.

A Gloucestershire Live című helyi lap cikke szerint Sujon Miah ötszáz fontot, azaz nagyjából 190 ezer forintot fizetett egy férfinak, hogy üljön be helyette a tesztírásra, 2018 novemberében. Az ál-Miah azonban lebukott, miután a vizsgáztatóknak feltűnt, hogy nem hasonlít a Miah fényképes igazolványán látható képre.

Miah végül beismerte, hogy lefizette a férfit, hogy tegye le helyette a vizsgát, sőt, azt is, hogy két hónappal később ezt újra megtette, egy másik férfival. Akkor sikerült a vizsga, de ezt később érvénytelenítették.

Az ítélethirdetéskor az ügyben döntő bíró kijelentette, hogy Miah életeket sodort volna veszélybe az utakon, ha sikerrel járt volna.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik