Élet-Stílus

Több mint 40 milliót kellene keresniük a főállású anyáknak egy kutatás szerint

Hogy tetszene?

Igen érdekes cikk jelent meg nemrég a Smartparenting-en, mely a salary.com tanulmányára hivatkozva állítja, a főállású anyukáknak évente 160 ezer dollárt (kb. 47,5 millió forintot) kellene keresniük, ugyanis ennyit ér az ő mindennapos munkájuk.

A Salary – amely honlapja szerint segít az embereknek megérteni a saját értéküket – úgy jutott erre az eredményre, hogy a kutatás során az összes olyan szóba jöhető munkát latba vette, amelynek kihívásaival egy főállású anya nap mint nap találkozhat. Így a teljesség igénye nélkül szóba kerültek a tanárok, a dietetikusok, a személyi edzők, a vízvezeték-szerelők, a fotósok és a portások is, mindezt 96 órás munkahéttel számolva.

A múltban leginkább az volt a jellemző, hogy a hivatásos anyaként tevékenykedő nőknek olyan megjegyzésekkel kellett szembesülniük, mi szerint „nem csinálnak semmit” és „eltartják őket”. A tanulmány a pénzügyi lehetőségek átláthatóságának segítése mellett azért is íródott, hogy valamifajta elégtétellel szolgáljon ezeknek a nőknek, akik sok esetben saját karrierüket adták fel a család érdekében.

Éppen ezért a cikk szerint a tanulmány legfontosabb üzenete nem az anyagiakra vonatkozik, hanem hogy rávilágítson arra, hogy főállású anyukának lenni az egyik legnehezebb dolog a világon.

 

Kiemelt kép:  Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik