Élet-Stílus

Egy év alatt 23-szor házasodott és vált el egy kínai férfi

Zaklatott egy éve lehetett.

Nagyot néztek a kínai Csangsa város önkormányzatán, amikor egy házasodni készülő férfiről kiderült, hogy a neve már 46 alkalommal szerepel az adatbázisukban: 23 házasság, és 23 válás miatt – írta a helyi sajtó. Mint kiderült, a meg nem nevezett férfi 12 hónap alatt 23 házasságot kötött, és mindegyik válással ért véget.

A beszámolók szerint volt olyan házassága, ami mindössze egyetlen egy napig tartott: a házasságkötés másnapján már el is vált feleségétől. Legutóbbi házasságkötése pedig egy héttel azután volt, hogy elvált legutóbbi feleségétől.

Azt nem lehet tudni, hogy mi áll a háttérben. Rekorddöntésre készült? Vagy túlságosan válogatós? Esetleg csalás? A Shanghaiist cikke szerint a kínai közösségi oldalakon nyomozás indítását követelik a férfi ellen, mert gyanújuk szerint ingatlanos csalás állhat a háttérben.

A kínai férfi a gyanú szerint ingatlanvásárlási lehetőségek miatt köthetett ilyen sok házasságot. Sok kínai városban ugyanis korlátozzák a nem helyi lakosok lakásvásárlási lehetőségeit, de azok megszűnnek, ha házasságot köt egy helyi lakossal, és akkor szabadon vásárolhat magának ingatlant.

A Beijing News című pekingi lap már 5 éve arról cikkezett, hogy a kínai fővárosban nagyon jól menő üzletnek számít, hogy kamu házasságkötéssel segítenek embereket abban, hogy pekingi lakásokat tudjanak vásárolni. A lap cikke szerint az ingatlanra vágyó férfiakat és nőket nagyjából 1,5 millió forintért segítik házastárshoz, és gyors váláshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik