Élet-Stílus

„Nem számított rám” – rátámadt a 81 éves nagymama a rablóra, és megfutamította

A brit nyugdíjast akkor próbálta kirabolni, amikor egy ATM-ből vett fel pénzt. Nagy meglepetés érte.

Így jellemezte az angliai West Midlands megye rendőrségének egyik nyomozója a Birmingham városában történt rablási kísérletet, amit a 81 éves áldozat maga akadályozott meg. Doreen Jones ugyanis nem hagyta magát, és  küzdeni kezdett a bankkártyájára pályázó nővel, aki végül inkább elszaladt az idős nyugdíjas elől – jelentette a BBC.

A brit közszolgálati adónak a rendőrség átadta az esetről készült felvételt is, abban a reményben, hogy így sikerült azonosítaniuk, és elkapniuk az elkövetőt, aki még május 20-án próbálta meg kirabolni a 81 éves nőt. A rendőrség közölte, egy, a terhesség végső szakaszában lévő, vagy nemrég szült nőt keresnek, mert azt gyanítják, hogy a rablási kísérlet idején terhes lehetett.

A rabló a rendőrség szerint már korábban figyelte Jonest, és a bottal járó idős nőt könnyű prédának hihette, akitől könnyű lesz elvenni a pénzét és bankkártyáját.

Bár a nyugdíjasnak  sikerült elkergetnie a nőt, az eset őt is megviselte. A beszámolók szerint azóta már két szívrohama volt, ami feltehetően összefügghet a támadással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik