Belföld

Összevertek, ágyneműtartóba zártak egy mozgássérült férfit – halottnak tetette magát, hogy megmeneküljön

Éjjel, a saját lakásán támadhatta meg az idős férfit az a két 21 éves fiatalember, akiket letartóztatott kedden a Miskolci Járásbíróság.

A gönci férfi a lakásában aludt, amikor két férfi berúgta a kulcsra zárt ajtaját és bement az ingatlanába. A támadók a mozgássérült férfit az ágyra szorították, majd többször fejen ütötték. Az idős férfi eleinte a kezeivel próbálta védeni az ütéseket, majd mozdulatlan maradt, azt színlelve, hogy meghalt. Ekkor a gyanúsítottak az ágyneműtartóba tették az áldozatukat és 20 ezer forint készpénzzel távoztak a lakásból.

A két rablással gyanúsított férfi akár tíz évet is kaphat, ha beigazolódik a bűnösségük. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől. Mivel ismerik az áldozatukat joggal feltehető az is, hogy megpróbálnák befolyásolni, vagy megfélemlíteni, hogy megnehezítsék a bizonyítást.

A két férfi büntetett előéletű, ez arra enged következtetni, hogy a korábbi büntetés a legcsekélyebb visszatartó erőt sem jelentette számukra, így feltehető, hogy újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság mindezen indokok alapján letartóztatta a két fiatalt. Egyikük tudomásul vette a végzést, másikuk fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik