Élet-Stílus

Lába kelt a 18 karátos aranyból készült toalettnek

Egy brit férfit őrizetbe vettek annak vádjával, hogy az Oxfordshire-ben találtható Blenheim-kastélyból eltulajdonított egy egymillió font (kb. 353 millió forint) értékű, aranyból készült toalettet. A 18 karátos ülőtrón valójában egy funkcionáló műalkotás, amit Maurizio Cattelan dizájner tervezett és egyébiránt az  „Amerika” címet kapta.

A kiállított darabot hajnal 4:50 körül fújták meg az elkövetők. A palotát egy időre le is kellett zárni, mivel a rendőrség elmondása szerint a toalett be volt kötve az épület vízhálózatába, ezért jelentős kárt és áradást okozott az eltávolítása. A nyomozók szerint az elkövetők legalább két járművel hagyták el a helyszínt és többen lehettek. A rendőrség eddig egy 66 éves  férfit tartóztatott le.

A kiállítást szervező Blenheim Art Foundation alapítója,  Edward-Spencer Churchill a Timesnak elmondta, hogy nem gondoltak arra, hogy fegyveres őrt állítsanak a kiállítás részeként bemutatkozó toalett mellé, lévén nem a legegyszerűbb dolog az ellopása, senki nem gondolta volna, hogy valaki megteszi.

„Először is, be volt kötve. Másrészt: a tolvaj nem tudhatja, hogy ki használta utoljára és mit evett előtte. Szóval nem, nem terveztem, hogy őrizni fogjuk” – magyarázta az alapító.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik