Élet-Stílus

Intenzív osztályon a világ legidősebben szülő nője és a férje is

Az apuka szívrohamot kapott.

Raja Rao imái végre meghallgattattak: a 80 éves férfi apa lett. Az indiai nyugdíjas 1962-ben házasodott össze Erramatti Mangayammával, és 57 évet vártak arra, hogy gyerekük szülessen.

A 74 éves nőről idén januárban derült ki, hogy babát vár, miután mesterséges megtermékenyítésen esett át. A lombikbébi-eljárás során donor petesejtet kapott, amit férje spermájával termékenyítettek meg.

Szeptember 5-én Erramatti Mangayamma egészséges ikerlányoknak adott életet. A nőt – akit így a világ legidősebben szülő nőjeként tartanak számon – a szülés során átélt izgalmak miatt a biztonság kedvéért az intenzív osztályra vitték át. Az apuka még a szülés után büszkén nyilatkozott a sajtónak, másnap azonban váratlanul összeesett. Mint kiderült, szívrohamot kapott, így őt is intenzív osztályon ápolják.

A Sun brit bulvárlap cikkéből kiderül: a pár örökbefogadáson is gondolkodott, de maga a nőgyógyász javasolta a lombikos eljárást, látván a kismama remek egészségügyi állapotát. Igaz, mint később kiderült, a vizsgálatok során a nő tíz évet letagadott a korából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik