Élet-Stílus

Gépek tartották életben az amerikai fiút az e-cigaretta miatt

A fiú tüdeje tele volt füsttel és kisebesedett.

Napokon keresztül gépek tartották életben Tryston Zohfeldet, akinek teljesen váratlanul összemolott a tüdeje – írja a CBS News.

A fiú orvosai teljesen értetlenül állnak a dolog előtt, mivel Trystone-nak korábban semmilyen egészségügyi panasza nem volt és rendszeresen sportolt is. Az apja élete legrosszabb élményének nevezte, mikor a fiát intubálták, a tüdejéről készült röntgenfelvételek roppant aggasztóak voltak.

Úgy tűnt, mintha Trystone tüdeje tele lenne füssttel, amitől átláthatatlanná vált az egész,

egyik ovosa, Karen Schultz szerint a szerv elegendő irritációt szenvedhetett el ahhoz, hogy belülről teljesen kisebesedjen.

Az Egyesül Államokban Trystone-nal együtt már 153 hasonló esetet regisztráltak, nagyrészüknél az alanyok fiatal felnőttek, akik elektromos cigarettát szívnak, itt is erre gyanakszanak. Bár egyik esetben sem halt meg az alany, hosszútávón igen súlyos, akár maradandó következményei is lehetne az e-cigarettának az orvosok szerint.

A legfontosabb, amit szeretnénk a szülők tudtára adni, hogy az e-cigaretta nem biztonságos. Rengeteg nagyon súlyos mellékhatással találkozunk nap, mint nap, és egyelőre még mi sem látjuk, hogy hosszú távon milyen károkat okozhat

– nyilatkozta Dr. Susan Walley, az alabamai Birmingham Egyetem gyerekorvosa.

A Trystone tüdejében lévő hegek begyógyulása sok időt vesz igénybe, de orvosa szerint fel fog épülni és képes lesz normális életet élni.

 

Kiemelt kép: Vaping360.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik