Élet-Stílus

Az Instagramon csodásan néz ki az indonéz templom, de a valóság egy csúnya átverés

Csalódás éri a turistákat, akik a gyönyörű képek miatt özönlenek oda.

A Bali szigetén található Lempuyang egyike Indonézia legrégebbi templomainak, és a több mint ezer méteres magasságban, a hegyek között található épület lenyűgöző látványt nyújt. Azonban sok turista nem emiatt mássza meg az oda vezető 1700 lépcsőfokot, hanem csak egy fotó kedvéért, és amikor meglátják a templomot, nagy csalódás éri őket – írta a LADBible.

Ők azok, akik az Instagramon bukkantak a helyre, ahol rengeteg fotót lehet találni turistákról, akik egy kapuban állnak, ami az előtérben látható sima vízfelületen tükröződik.

View this post on Instagram

#렘푸양사원 #lempuyangtemple

A post shared by 오길수 (@5gilsu) on

Csakhogy, amikor odaérnek, kiderül, hogy a templomnál nincsen semmilyen vízfelület, és a tükröződős fényképet valójában mind átverések. A tükröződést ugyanis egy tükörrel érik el a helyi fotósok. Ahogy azt az alábbi képen is látni.

https://twitter.com/polina_marinova/status/1146620000679022593

Azonban sokan annak ellenére elkészítik a tükrös fotókat, hogy akkor már nagyon jól tudják, hogy az egész lényegében csak egy átverés. Sőt, még akár három órát is képesek várni, hogy elkészítsék róluk a fényképet, amivel aztán menőzhetnek az Instagramon.

A kiemelt képen a Lempuyang templom, Balin, Indonéziában. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik