Élet-Stílus

Ámulatba ejtően egyszerű módszer a fokhagyma megpucolására – csak egy mozdulat az egész

A Twitteren közzétett videó még a szakembereket is meglepte.

Kevés olyan univerzálisan utált dolog van a főzéssel kapcsolatban, mint a fokhagyma pucolása. Főleg, amikor tucatnyit kell megszabadítani a száraz héjtól. Nem csoda, hogy az internet teli van a legkülönfélébb trükkökkel, amik az ígéret szerint a lehető legegyszerűbben oldják meg a feladatot.

  • Ott van a rázós módszer, amikor két fémedény közé kell önteni a fokhagymákat, majd nagyjából 20 másodpercig erősen rázni kell az egészet, majd kivenni a letisztult gerezdeket.
  • Mások szerint a legjobb berakni a mikrohullámú sütőbe 20 másodpercre, és utána lejön, aminek le kell jönnie.
  • Esetleg ott van a késnyomós módszer, amikor a kés oldalával összenyomjuk a gerezdet, és utána könnyedén meg lejön a héj.
  • Vagy a vízbeáztatós metódus: 10 percig meleg vízben kell hagyni a gerezdeket, majd egy kavarás, és kész a megpucolt fokhagyma.

Mindezek azonban sehol nincsenek ahhoz a megoldáshoz képest, amit Twitter-oldalán osztott meg Valentina Bachkarova-Lord. A kanadai videojáték designer videóban mutatta be, milyen egyszerűen meg lehet oldani a feladatot, egyetlen egy ügyes mozdulattal.

Ez a legjobb módszer a fokhagyma pucolására

– írta a videó mellé.

https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465

A felvétel óriási sikert aratott: egy nap alatt már több mint tízmilliószor nézték meg, több százezren osztották meg, és az egész nemzetközi sajtón végigment. Két nap után már a 20 milliót és átlépte a megtekintések száma.

Persze azonnal megjelentek a Twitteren a videók, ahogy emberek megpróbálják leutánozni a mozdulatsort, de nem jártak olyan nagy sikerrel. A kanadai nő bejegyzésében megemlítette, hogy rengeteg koreai ételt készít, ezzel is utalva arra, hogy sok gyakorlással tökéletesítette a módszert, aminek megvannak a maga kis trükkjei.

Nem minden, hogy milyen kést használunk, hogy azt hova is szúrjuk bele a fokhagymagerezdbe, milyen mozdulattal húzzuk ki a gerezdet, és érdemes figyelni a kést tartó kéz mutatóujját is, ahogy megtámasztja a gerezdet – hívta fel a figyelmet a New Yorker magazin főzéssel foglalkozó díjnyertes újságírója, Helen Rosner. Aki szerint egy kis gyakorlással könnyen meg lehet tanulni ezt a legújabb módszert.

Kiemelt kép: Twitter/VPestilenZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik