Élet-Stílus

Egy család 50 ezer fontot ad annak, aki megörökíti a gyerekeik mindennapjait

Életreszóló ajándékkal lepnék meg a szülők a gyerekeket.

Ha értesz a vágáshoz és a rendezéshez, érdekelnek a dokumentumfilmek, és most épp nincs munkád, akkor ez a cikk neked íródott, mert lehet, hogy most találtad meg az álommelód. Az amerikai bark.com szolgáltatásközvetítő oldalra töltöttek fel nemrégiben egy elég szokatlan hirdetést, melyben egy neve elhallgatását kérő család dokumentumfilmest keres a gyerekei mellé, 50 ezer fontos fizetéssel és ingyenes szállással – szúrta ki mindezt a Metro.

Elsőre talán visszatetsző lehet a felhívás, de itt most nem egy sokadik, influencer álmokat dédelgető párról van szó. A szülőket a 63 Up című film és a Secret Life of Four Year Olds címen futó sorozat inspirálta,

a céljuk pedig az, hogy a gyerekeiket egy, a gyerekkorukat bemutató dokumentumfilmmel ajándékozhassák meg a 18. születésnapjukon. 

Az állás elnyeréséhez több rostán is át kell mennie a jövőbeli rendezőnek. A szülők kiváncsiak a jelentkező szakmai kompetenciájára és korábbi munkáira, több személyes találkozón ellenőrzik a személyiségét, hogy az passzoljon a családhoz és főleg a gyerekekhez, végül pedig pár napot velük kell töltenie, mintha csak családtag lenne. Ha minden passzol és a jelentkező elnyeri a család és a gyerekek bizalmát, akkor kezdődhet csak a munka.

A bark.com társalapítója, Kai Feller azt mondta, mindent megtesznek, hogy a család megtalálja a megfelelő jelöltet és létrejöhessen a projekt, valamint külön kiemelte,

ez nem csak a családnak, de a jövőbeli dokumentumfilmesnek is egy hatalmas lehetőség arra, hogy egy életre szóló élményt szerezzen és valami egészen különlegeset alkosson.

 

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik