Szórakozás

A Jonas Brothers doku a zenéjüket nem feltétlenül, a tagokat viszont megszeretteti

Készült egy dokumentumfilm a Jonas Brothersről, és ha most emiatt valaki a kétezres évek közepén érezné magát, az nem téved nagyot, ugyanis akkor alakult meg az együttes, akik leginkább amiatt voltak híresek, hogy mindannyian tisztasággyűrűt hordtak, miután szüzességi fogadalmat tettek. Arról, hogy miért oszlottak fel és most miért kezdték újra, a Chasing Happiness (magyarra fordítva Üldözni a boldogságot) című dokumentumfilmben beszélnek, szóval ha valaki a három testvér rajongója lenne, vagy csak most ásná bele magát a sztoriba, annak itt egy összefoglaló.

2019. február végén jelentették be a Jonas Brothers tagjai, hogy újra megpróbálják együtt. Nick, Joe és Kevin Jonas több évnyi külön utakon való próbálkozás után állt ismét össze és mutatott be gyorsan egy új számot, most pedig egy dokumentumfilmet, ami egy kicsit úgy tűnik, egyfajta terápia volt számukra.

Soha nem voltam az együttes célcsoportja, mert amikor befutottak, én már rég kinőttem a rajongó tinilány-korszakomból, így gyakorlatilag soha nem hallottam egy Jonas Brothers-számot sem, maximum véletlenül, de akkor sem tudtam, hogy épp azt hallgatom. Az együttes elmúlt éveiről szóló, Chasing Happiness című dokumentumfilm hatására viszont ha a zenéjüket nem is, de magukat sikerült egy kicsit megszerettetniük. Semmi eget rengető dolgot nem mond el a film, amit ne tudhatnánk meg a srácok Wikipedia-oldaláról, viszont őszintén megmutatja, mennyit szívtak amiatt, hogy elérjék az álmaikat, emiatt pedig még a legcinikusabb emberek is elkezdenek kicsit szimpatizálni velük. Leginkább persze Kevin Jonasszal, akiről már egy random Jonas Brothers-videóklip megnézése után is kiderül, hogy szegény olyan, mint egy eltévedt statiszta.

Ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni együtt, vissza kellett néznünk a múltba

– kezdi Kevin Jonas nagyon mély szavaival a másfél órás dokumentumfilmet, amiből 12+1 fontos dolgot tudhattunk meg.

1. Nick Jonas már 3 évesen készült a sztárságra

Már akkor otthon énekelt és zenélt, amikor épphogy bilibe tudott pisilni, nyolcévesen pedig már a Broadwayn szerepelt. Ezt irigyelte meg bátyja, Joe Jonas, aki szintén emiatt kezdett el színészkedni, miközben a harmadik testvér, Kevin egy reklámfilmben kapott szerepet.

2. Kevin Jonast már gyerekként szekálták

Míg Nick és Joe színpadon szerepelt, addig Kevin inkább atletizált, rúdugrásra járt és bűvészkedett, ami miatt könnyű célpontja lett az iskolai szekálásoknak. Elmondása szerint folyamatosan gúnyolták és melegnek nevezték társai, minden nap sírva ment haza az iskolából.

3. Nick Jonas egyszer csak írt egy számot és megszületett a Jonas Brothers

Nagyon röviden tényleg ennyi történt, amit aztán hallott David Massey a Sonytól, aki gyorsan szerződtette a srácokat.

A Jonas Brothers 2006-ban – Fotó: Scott Gries/Getty Images

4. A szerződésről senkinek nem beszélhettek

Mivel az apjuk a helyi lelkész volt, ők pedig nem keresztényrockot játszottak, így gyakorlatilag titokban kellett tartaniuk zenéjüket.

Egy világi lemezkiadóval írtunk alá, és nem keresztény albumot készítettünk. Nem akartuk, hogy az apánk elveszítse az állását.

Aztán nyilván kiderült az egész, a gyülekezetüknek nem tetszett, apjuknak pedig le kellett mondania.

5. Saját pénzen turnéztak

Miután otthagyták a gyülekezetet, még a lemezkiadó is kirakta őket, ezért saját pénzen kezdtek el turnézni – leginkább bevásárlóközpontokban énekeltek.

6.  Aztán jött a Disney

A család minden pénzét elvitte a magánturné, de kifizetődött, mert a testvéreket leszerződtette a Disney, innen pedig egyenes volt az út a tinilányok szívéhez, na meg Miley Cyrushoz, akivel 2007-ben szerepeltek annak sorozatában, a Hannah Montanában.

7. Nők

Az akkor 12 éves Nicket annyira megihlette Cyrus, hogy egy dalt is írt hozzá Lovebug címmel.

Akkor először tettem fel olyan kérdéseket, amiket csak egy kisöcs kérdezhet az idősebb bátyjaitól

– mondta erről Nick Jonas, miközben akkor húszéves Kevin Jonas pedig összejött egy lánnyal, Danielle Deleasával, akit két évvel később feleségül is vett. Ez aztán kicsit közrejátszott abban, hogy a zenekar feloszlott.

8. Megbánták a Disney-t, de legalábbis sorozatuk második évadát

Erről Nick Jonas beszélt, miután egy ivós játék közben beszélték ki egymásnak sérelmeiket. Az énekes azt mondta, kifejezetten megbánta, hogy elkészült a Jonas második évada, az ugyanis szó szerint visszafogta őket a növekedésben.

Már nem mi voltunk. Kicsinek éreztük magunkat, pedig már fiatal felnőttek voltunk

– tette hozzá Joe, Kevin pedig arról beszélt, hogy az egész olyan volt, mintha két személyiségük lett volna, a sorozat miatt pedig az együttest is egy béna viccnek gondolták az emberek.

Miley Cyrusszal – Fotó: Mathew Imaging/FilmMagic

9. A viccet fokozták a szüzességet jelképező gyűrűk

A Jonas Brothers leginkább arról volt ismert, hogy a három testvér szüzességi fogadalmat tett és ennek jeleként tisztasággyűrűt viseltek. Karrierjük elején a média sem tudott mással foglalkozni, csak ezzel, emiatt folyamatosan szívatták, koncertjeiken kifütyülték őket. A testvérek a filmben arról is beszéltek, hogy a gúnyolódások miatti csalódottságukat soha nem beszélték meg egymással, inkább csak még többet dolgoztak, ez pedig még több feszültséghez vezetett.

10. Külön utakat találtak

Nick Jonas megunta, hogy úgy érzi, csak őt érdekli a zenekar, ezért saját bandát alapított Nick Jonas & the Administration néven és visszatért a Broadwayre is. Joe Jonas ennek hatására szintén szólókarrierbe kezdett, de senkit nem érdekelt, Kevin Jonas pedig megnősült, majd kapott egy saját valóságshowt, amivel kiborította testvéreit. Ezután ha nem is azonnal, de feloszlottak, amit Nick Jonas forszírozott 2013-ban.

A legjobban az bánt, hogy Nick mondta ki, mert ő a legjobb barátom. Azt hittem, hogy Kevin, Nick és én örökké fogjuk ezt csinálni

– mondta Joe Jonas.

11. A sérelmek pedig csak ezután szakadtak fel

Kevin Jonas arról beszélt, nagyon fájt neki, hogy a feloszlás után Nick és Joe mégis fellépett egy karácsonyi műsoron és nélküle énekeltek Jonas Brothers-számokat. Nick és Joe pedig úgy érezte, Kevin hagyta őket cserben azzal, hogy megházasodott. Joe azt mondta, csak évekkel később – akkor, amikor összejött Sophie Turnerrel – jött rá, hogy min ment keresztül bátyja, Kevin, akinek felesége oldalán saját élete is volt és nemcsak az együttesnek élt.

12. Reboot

2018-ban Nick Jonas volt az, aki újra akarta kezdeni. Az ő hatására egy évet töltött együtt a három testvér utazgatással és az új albumon való munkával, illetve azzal, hogy újra megismerjék egymást és kibeszéljenek magukból minden sérelmet, amit aztán a közönség elé tártak egy dokumentumfilmben.

+1 Kevin továbbra is mellőzött harmadikként éli az életét

Elmondása szerint ő még mindig nem tette túl magát teljesen az elmúlt éveken, pláne hogy még mindig egyfajta szellemként dolgozik az együttesben, ezen pedig nem segít az sem, hogy a mai napig sokan megkérdezik tőle, hogy ő Nick vagy Joe.

via GIPHY

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik